Читај ми!

ПСЖ може до трофеја за зеленим столом – полуфиналистима ЛШ прети избацивање због Суперлиге

Европска фудбалска унија (УЕФА) озбиљно разматра тешке санкције за све учеснике нове Суперлиге и прети избацивањем полуфиналистима два најјача фудбалска такмичења – Лиге шампиона и Лиге Европе. То значи да би већ у петак Реал Мадрид, Манчестер сити и Ливерпул могли да буду избачени из Европе и да Пари Сен Жермен, једини полуфиналиста који није под претњом казне, за зеленим столом буде крунисан шампионом старог континента.

Снажна експлозија у европском фудбалу одјекнула је у недељу увече, када је 12 клубова оснивача објавило да је формирало ново такмичење под називом Суперлига.

Тај потез покренуо је лавину критика које су стизале са свих страна, а из Уефе су одмах запретили суспензијама из европских такмичења, али и брањењем играња на Светском и Европском првенству.

У наредним данима очекује се и одлука о завршници овогодишње Лиге шампиона и Лиге Европе, односно потврда Правног тима, која би могла да буде драконска. Идеја је да се из завршнице избаце Реал Мадрид, Манчестер сити, Челси, Манчестер јунајтед, Арсенал, а председник Александер Чеферин, ако је веровати страним медијима, инсистира да одлука буде донесена што пре.

Она би могла да буде позната већ у петак – према речима Јеспера Молера, члана Извршног одбора Уефе и председника Фудбалског савеза Данске, нови земљотрес би могао да се догоди крајем седмице.

"Ови клубови морају да буду избачени и очекујем да ће се то десити у петак", рекао је Молер за тамошњи ДР.

У преводу, то значи да би Пари Сен Жермен као једини преостали био крунисан шампионом Европе и први пут у историји дошао до "ушатог" пехара, док би се у финалу Лиге Европе борили Рома и Виљареал.

С друге стране, председник Реала и први човек Суперлиге Флорентино Перес уверава да до суспензија сигурно неће доћи.

"Могу вам са 100% сигурности рећи да Реал Мадрид, Манчестер Сити и Челси неће бити избачени. То није могуће", рекао је Перес.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво