Борусија умало ухватила Сити на спавању, Фоден за мирнији реванш у Немачкој

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Борусију из Дортмунда са 2:1, у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона. Победоносни гол за "грађане" постигао Фил Фоден у 90. минуту меча на "Етихаду".

Сити је био велики фаворит против Борусије у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона. "Грађани" су на крају тријумфовали 2:1, али мало је недостајало да Борусија направи изненађење и непоражена напусти "Етихад".

Екипа Пепа Гвардиоле само једном је поражена у последњих 29 мечева, а у осмини финала прилично лако је изашла на крај са Борусијом изМенхенгладбаха, па су многи очекивали убедљив тријумф против Дортмунда, који у последње време не игра сјајно.

Ипак, "милионери" су показали сав таленат који поседују и пружили жесток отпор једном од главних фаворита за освајање ушатог пехара ове сезоне.

Домаћи су повели у 19. минуту, када су Марез и Де Брујне искористили грешку Емреа Џана на средини терена, а Белгијанац је прецизним ударцем савладао голмана Хица.

Био је Сити ољи ривал у већем делу утакмице, док су гости периодично претили преко Холанда и Белингема, играча који ће у наредном периоду бити велике звезде светског фудбала.

Гвардиола је меч започео са Бернардом Силвом на позицији лажне деветке, али је у последњих пола сата прилику да покаже шта зна добио Габријел Жезус и та измена је донела жељени резултат.

Ипак, до гола су први стигли гости. Марко Ројс је савладао Едерсона и донео велико славље гостима, који су се понадали да могу непоражени да се врате кући.

Ипак, у 90. минуту Гиндоган је избегао офсдајд замку, упослио Фодена којем није било тешко да затресе мрежу и постави коначан резултат - 2:1.

Реванш меч на програму је за осам дана, 14. априла, на чувеном Вестфалену. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво