Читај ми!

Пантелић преузео надлежности председника ФСС-а

Заменик председника Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић до избора новог председника обављаће све послове из надлежности првог човека Савеза, саопштено је после данашње седнице Извршног одбора ФСС-а.

"У Спортском центру ФСС одржана је седница Извршног одбора којом је председавао заменик председника Марко Пантелић. Извршни одбор констатовао је да је даном подношења оставке, Славиша Кокеза престао да обавља функцију председника ФСС. Извршно одбор је констатовао да ће Марко Пантелић, заменик председника ФСС, у складу са правилима прописаним чл.49 и 50. Статута ФСС, до избора новог председника обављати све послове из надлежности председника ФСС, односно заступника ФСС, пошто је у складу са одредбама Статута ФСС већ уписан као заступник ФСС у одговарајући регистар који води Агенција за привредне регистре", наводи се у саопштењу.

Пантелић већ неко време, као заменик председника, практично обављао све из надлежности председника, а посебно важна била је његова улога у довођењу Драгана Стојковића Пиксија за селектора.

Извршни одбор ФСС, такође је изразио задовољство због одличног старта А репрезентације у квалификацијама за СП 2022. и честитао селектору Драгану Стојковићу, стручном штабу и играчима на оствареним резултатима.

Уједно, Извршни одбор ФСС усвојио је финансијски план за 2021. годину

Донета је и одлуку о снимању свих утакмица Омладинске и Кадетске лиге Србије, све у циљу регуларности и афирмације фудбала у млађим категоријама.

Такође, Извршни одбор одлучио је да 30 деце са Косова и Метохије буду гости у камповима ФСС у наредном периоду.