Читај ми!

Орлови одмарају до септембра, дуел са Португалијом на крају квалификација

Фудбалска репрезентација Србије квалификације за Мундијал у Катару наставља у септембру, док је, по свему судећи одлучујући, дуел са Португалијом заказан за 14. новембар.

После одличних резултата на почетку квалификација за Мундијала у Катару, репрезентацији Србији повећале су се шансе да се нађе на смотри најбољих светских репрезентација наредне године.

Ипак, само прво место освојено у групи квалификација гарантује одлазак на Мундијал, док ће другопласиране селекције из група играти бараж.

Србија је у првом "прозору" савладала Ирску (3:2) и Азербејџан (2:1), док је са Португалијом одиграла нерешено (2:2), па тренутно заузима друго место на табели Групе А са седам освојених бодова, колико има у Португалија, уз бољу гол-разлику.

До краја квалификација обе селекције одиграће још по пет мечева, а најзначајнији би могао да буде међусобни дуел, који је заказан за 14. новембар у Португалији.

До тада, очекује се да Србија и Португалија не "просипају" бодове, али то не значи да су дуели са Ирском, Луксембургом и Азаребејџаном унапред одлучени.

Пиксијеви Орлови квалификације настављају 4. септембра у Београду против Луксембурга, а три дана касније гостују у Ирској.

Србија 9. октобра гостује у Луксембургу, три дана касније игра против Азербејџана у Београду.

Последњи меч у квалификацијама Орлови играју 14. новембра у Португалији, после чега ће бити познат коначан распоред у групи, односно ко ће директно за Катар, а ко у бараж.

У међувремену ће Србија, 1. септембра и 11. новембра, играти и дуеле против Катара, који се номинално налази у нашој квалификационој групи, али утакмице са домаћином Мундијала не доносе бодове и ревијалног су карактера.