Читај ми!

Ирци као амајлија за српске фудбалере

Фудбалске селекције Србије и Републике Ирске играју трећи квалификациони меч у Београду у блиској историји, оба претходна пута наш национални тим завршио је на великом такмичењу.

Орлови са новим селектором почињу квалификациони циклус за пласман на Светско првенство у Катару, а први противник је селекција Републике Ирске.

У претходна два наврата, Ирци су нам као противници доносили срећу – наш национални тим оба пута се пласирао на велика такмичења, једном као Југославија, други пут као Србија.

Занимљиво је да су у оба наврата Орлови први меч у квалификацијама играли управо против Ираца, оба пута у Београду, оба пута на "Маракани".

У квалификацијама за Европско првенство 2000. године, Југославија је савладала Ирску голом Предрага Мијатовића, а после ремија у Даблину и легендарног меча на "Максимиру" са Хрватском "плави" су се пласирали на континентални шампионат.

Капитен тадашње екипе Југославије био је садашњи селектор Орлова Драган Стојковић Пикси.

И у квалификацијама за последњи Мундијал, одржан у Русији, судбина је хтела да се Србија и Ирска нађу у истој квалификационој групи. Поново су две селекције одиграле први меч у Београду, овога пута било је 2:2.

У другој утакмици у Даблину Србија је славила поготком некадашњег капитена Александра Коларова, што је вероватно била кључна победа за пласман у Русију.

У последњих 20 година, две селекције одиграле су и три пријатељска сусрета. У Даблину 2008. било је 1:1, у Београду 2012. није било голова, док су 2014. Орлови у гостима славили са 2:1.

Традиција каже да нам Ирци леже као ривали, остало је само да "нова" репрезентација Србије то још једном докаже на терену.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво