Читај ми!

Стојковић: Тадић је капитен, респектујем екипу Ирске

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да не обраћа пажњу на Ирску и на њихов састав, већ да је фокусиран на свој тим и на своје играче. Такође, Пикси је изјавио да ће нови капитен Србије бити Душан Тадић.

"Искрен да будем, не обраћам пажњу на Ирску и на њихов састав. Фокусиран сам на свој тим и своје играче. Знам довољно колико један тренер треба да зна, што је довољно да пренесем у тактичком смислу мојим играчима, оно што ће нас чекати сутра. Веома респектујем екипу Ирске", рекао Стојковић на видео-конференцији.

Капитен Србије биће Душан Тадић, а селектор Стојковић истакао је да није било тешко одредити ко ће носити траку.

"Толико је одлука била тешка да ноћас нисам могао да спавам. Наравно да је била лака одлука, Душан Тадић је наш капитен и ту није ништа спорно. Сви играчи коју су позвани, фигуративно су сви капитени. Он је само један од предводника, а и носи један леп број на леђима. Довољно је квалитетан играч да буде капитен", рекао је Стојковић.

Селектор је прокоментарисао и оставку досадашњег председника ФСС Славише Кокезе.

"То што се десило не утиче на спортски сектор, као што сам рекао, ми смо фокусирани само на оно што нас очекује на терену. Бићемо спремни без обзира на кратак временски период који ћемо провести заједно. Биће то довољно да видимо како ћемо, шта ћемо и какву игру желимо да покажемо. Играчи су довољно паметни да схвате, а данас ћемо поновити и тренинг и мислим да ће то сутра све изгледати онако како желимо, јер желимо, хоћемо и можемо. Не видим препреку, осим Ирске, која ће желети да нам осујети нападе", навео је Стојковић.

Према његовим речима, одлазак на Мундијал у Катару је приоритет и обавеза коју играчи морају да схвате.

"Много је лепо играти на Светском првенству, није само индивидуална сатисфакција. Испишете историју и урадите нешто лепо за свој народ. Оптимиста сам по природи и не предајем се све док има шансе да се нешто преокрене у нашу корист. То и од играча очекујем, да играју као у својим клубовима. Не тражим да лете по терену већ да играју динамично и атрактивно. Убеђен сам да ће то остварити и тај оптимизам желим да пренесем и на њих, морамо бити спремни за велика дела", рекао је Стојковић.

Србија у среду од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Северну Ирску на старту квалификација за Мундијал у Катару 2022. године.

Три дана касније противник на истом месту биће Португалија, док ће 30. марта Србија гостовати код Азербејџана у Бакуу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво