Читај ми!

Први списак новог селектора, Стојковић позвао тридесет репрезентативаца

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изабрао је играче за уводне мечеве у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године. Селектор је позвао 30 имена и нагласио да то представља проширену листу репрезентативаца.

Србија се 24. марта састаје у Београду са Републиком Ирском, три дана касније ривал је Португалуја, док ће 30. марта састати са Азербејџаном у Бакуу.

"После озбиљне и темељне анализе коју сам спровео са својим сарадницима, на основу критеријума који су за нас важни и релевантни, одлучио сам да за предстојеће три утакмице у квалификацијама за СП Катар 2022. позовем ову групу играча. На списку се налази 30 имена што представља проширену листу. Хоћу да нагласим да се нисам одрекао ниједног играча, да постоји једна већа група потенцијалних репрезентативаца које пратимо и свима су врата отворена, уз напомену да су Матија Настасић и Мијат Гаћиновић у фази опоравка од повреде", изјавио је селектор Драган Стојковић за сајт ФСС-а.

На списку селектора су голмани Предраг Рајковић (Ремс), Марко Дмитровић, (Еибар) Ђорђе Николић (Базел).

Одбрану чине Стефан Митровић (Стразбур), Никола Миленковић (Фиорентина), Урош Спајић (Фејенорд), Милош Вељковић (Вердер), Страхиња Павловић (Серкл Бриж), Марко Петковић (ТСЦ), Милан Гајић (Црвена звезда) и Филип Младеновић (Легија).

На средини терена биће Михаило Ристић (Монпеље), Саша Лукић (Торино), Урош Рачић (Валенсија), Немања Максимовић (Хетафе), Немања Гудељ (Севиља), Немања Радоњић (Херта), Душан Тадић (Ајакс), Ненад Крстичић (АЕК), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Филип Ђуричић (Сасуоло), Дарко Лазовић (Верона), Марко Грујић (Порто), Иван илић (Верона), Андрија Живковић (ПАОК), Филип Костић (Ајнтрахт), а у нападу су Александар Митровић (Фулам), Лука Јовић (Ајнтрахт), Душан Влаховић (Фиорентина) и Дорђе Деспотовић (Рубин).