Читај ми!

Милан после шест година најма купио зграду свог музеја

”Каса Милан” је кућа фудбалског клуба Милан. Само неколико сати пре наше посете ова зграда коју је клуб изнајмљивао последњих шест година, постала је њихово власништво. Наиме купљена је за 42 милиона евра што је помогло клубу да уштеди 2 милиона евра годишње које су трошили за изнајмљивање.

Између 2014. и 2020. године Милан је наиме потрошио 15 милиона евра за најам ове зграде која је сада комплетно у њиховом власништву.

То је и место импресивног музеја, седишта клуба, билетарнице, званичне продавнице, ресторана и нових Студија за снимање. Место у коме се концепт #SempreMilan (УвекМилан) доживљава у пуном значењу.

На преко 1000 квадратних метара налази се све оно што чини историју овог клуба дугу 120 година: мајице и патике које су припадале играчима, 20 монитора који приказују најважније моменте из историје клуба попут интервјуа и утакмица као и 14 тач скринова преко којих је могуће прегледати до детаља све оно што вас занима у вези клуба и 100 најважнијих играча.

Све око нас је црвено црно и због аудио ефеката увек имате утисак да су ту и други људи иако је музеј заправо био отворен само за екипу РTS-а. Имали смо сво време које нам је било потребно да обиђемо сваки детаљ, погледамо сва 42 трофеја којима је посвећена цела једна сала, као и шест златних лопти.

Можда најимпресивнији део музеја представља управо та сала у којој се, на самој средини, налази пехар Лиге шампиона висок 3 метра, тежак 800 килограма и за чију је израду било потребно 680 сати.

Могуће је удобно се сместити и на плафону гледати разне снимке везане за клуб Милан у потпуном мраку. Свакако не недостаје и део за децу као и заиста велика продавница у којој се може наћи баш све, од маски, преко најмањих и ситних сувенира до најновијих мајица те плишаних играчака попут пса јазавичара који је обучен у црвено-црну мајицу у сарадњи са фирмом Хармон & Блаине.

Пре свега неколико дана, почетком овог месеца Милан је објавио и рађање новог, иновативног хаба сопствене медијске продукције: The Studios: Milan Media House. Дакле Милан постаје и Медија компанија.Присутно је и 3 различита сета која су повезана са конференцијском салом у Миланелу уз камере 4К и технологије ЛЦД и Лед. Ту је и сала у којој ће се коментарисати утакмице и снимати подкасти.

У просторијама музеја срели смо и Даниелеа Масара, легендарног играча Милана, који нам је испред екрана који му је посвећен показао најбитније моменте своје каријере, игру са Савићевићем и патике које је носио у свим важним утакмицама.

У добром расположењу и вољан да нам поклони дрес и потпише разгледнице са својим ликом Массаро нам је рекао и да се одувек дивио Црвеној Звезди а да га је што се тиче недавне утакмице у Београду највише импресионирало то да играчи Звезде никада не одустају, да ти заиста добри млади играчи имају и невероватан карактер.

„То је показала и чињеница да су успели да изједначе у последњи час и упорност њиховог тренера доказује његову одлучност и снагу", рекао  је Масаро приликом наше посете Кући фудбалског тима Милана, Каси Милан, који се вечерас у 21 час сусреће са Звездом на стадиону ”Ђузепе Меаца” који ће на жалост бити без публике.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи