Читај ми!

Вејн Руни окачио копачке о клин, на клупи Дербија до 2023. године

Легендарни Вејн Руни потписао је уговор са Дерби каунтијем, према којем ће на клупи "овнова" остати до 2023. године, што практично значи да је завршио богату играчку каријеру.

Вејн Руни је завршио играчку каријеру. Један од најбољих енглеских фудбалера у историји одлучио је да се у потпуности посвети тренерском послу, па је потписао уговор са Дерби каунтијем до лета 2023. године.

Руни је и до сада седео на клупи "овнова", али као привремени менаџер, после отказа који је добио Филип Коку, а после новог уговора, који гарантује стални посао, јасно је да рекордер енглеске репрезентације випе неће активно играти фудбал.

Као члан "гордог албиона" Руни је одиграо 120 утакмица и постигао 53 поготка, највише у историји енглеског националног тима.

Руни је поникао у Евертону, али је као 18-годишњак прешао на "Олд Трафорд" и са Јунајтедом освојио пет титула шампиона Енглеске, као и Лигу шампиона 2008. године.

Остаће упамћен као светран играч, један од најбољих на свету на старту 21. миленијума, а навијачи ће памтити његове спектакуларне поготке, попут "маказица" у градском дербију против Манчестер ситија.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво