Читај ми!

Пикси о месту селектора: Ту сам да помогнем српском фудбалу, одвео бих нас у Катар

Легендарни фудбалер Драган Стојковић Пикси изјавио је да је ту да помогне српском фудбалу и да зна да би као селектор одвео Србију на Мундијал у Kатар.

Љубиша Тумбаковић више није селектор фудбалера Србије, а поједини медији пренели су да је Драган Стојковић један од кандидата да преузме кормило националног тима.

"Ја сам ту да помогнем српском фудбалу у било ком облику. Пропустили смо шансу да одемо на Евро, нервирао сам се. Не можеш да верујеш да можеш да изгубиш од екипе која није квалитетнија од тебе", рекао је Стојковић у јутарњем програму телевизије K1.

Пикси је рекао и да о селекторској фукнцији није причао са председником Александром Вучићем, јер, колико он зна, политика се не меша у фудбал.

"Треба да имам добре информације да бих дао своје мишљење. Да ли ћу бити селектор или нећу, видећемо. Не могу да кажем ни да ни не. Неко ко ме жели мора да ме жели комплетно. Морате сви да ме желите, да се осети подршка, жеља, воља. Видећемо. Осећам подршку од људи који су ту, али треба још неке ствари да се поклопе".

Он је упитан и шта би радио да је селектор Србије.

"Знам да бих нас одвео у Kатар. Знам, јер верујем у то и извукао бих из играча максимум максимума. Не могу да ти неки играчи у утакмици која је најбитнија, буду најгори. То се у полувремену реши", закључио је Стојковић.