Читај ми!

Гудељ о поразу од Шкотске: Криви смо ми, играчи

Српски фудбалер и репрезентативац Немања Гудељ сматра да је кривица за неуспех у баражу и неодлазак на Еуро наредне године искључиво на играчима.

Одговорност за пораз од Шкотске је исључиво на нама играчима, јер нисмо умели да поновимо приступ са меча против Норвешке, да будемо храбрији, агресивнији, руководство не игра фудбал, изјавио је српски фудбалски репрезентативац Немања Гудељ.

Фудбалер Севиље је у разговору за "Блиц" рекао да ће бити потребно пар месеци да се сви опоравимо од шока.

"Сви смо очекивали да се добије Шкотска и да наредне године будемо учесници највеће смотре европског фудбала. Тешко је сада бити паметан, рана је још свежа. Тек тамо у марту када стартују квалификације за Катар, моћи ћемо да окренемо мисли ка неким новим изазовима и да заборавимо ову пенал драму са Шкотима. Показали смо после тога да умемо да одиграмо на нивоу велике репрезентације. Против Мађарске је било коректно, против Русије сам резултат говори доста тога. Али шта вреди, када у најважнијем мечу ове генерације нисмо били на препознатљивом нивоу", истакао је Гудељ.

Према његовим речима, не треба тражити алиби у важности утакмице.

"У Ослу је било сјајно, против Шкотске потпуно другачије издање. Кривица је искључиво у нама јер нисмо умели да поновимо приступ са утакмице против Норвешке. Требало је да будемо храбрији у дуелима, агресивнији. Да више играмо фудбал и да од старта утакмице ставимо Шкотској до знања да смо ми екипа која има већи квалитет и која заслужује да буде на Европском првенству", закључио је Гудељ.