Читај ми!

Раднички на "Чаиру" срушио Партизан евроголом Пантелића!

Фудбалери нишког Радничког савладали су Партизан минималним резултатом (1:0) у дербију 12. кола Линглонг Суперлиге Србије. Раднички је дошао до велике победе против црно-белих и додатно ривала удаљио од шансе да се бори за титулу са Црвеном звездом, а фантастичан гол вредан три бода постигао је Душан Пантелић.

Пантелић је у 78. минуту казнио промашаје Партизана, када је после доброг продора Николе Аксентијевића натрчао на лопту и снажним ударцем је сместио у горњи десни угао.

Овим тријумфом Раднички је скочио на шесто место са 21 бодом, док је Партизан пропустио да казни кикс црвено-белих и остао је на трећој позицији са девет бодова заостатка за лидером.

Утакмица на "Чаиру" почела је очекивано опрезно, а први је у 22. минуту запретио Партизан преко Филипа Стевановића. Млади нападач црно-белих је шутирао после одбитка, његов ударац је одбранио голман Боривоје Ристић, да би потом узвратили и домаћи.

Владимир Стојковић зауставио је један ударац са дистанце, а Маки Бањак је у последњем тренутку уклизао и спречио потенцијалне проблеме.

Партизан је обично претио преко десног бока и двојице Александара - Миљковића и Лутовца, док је на супротном боку проблеме ривалима правио споменути Стевановић.

Жан Кристоф Бајебек је почео утакмицу у стартној постави, али лопте нису долазиле до њега у довољној мери и екипа Александра Станојевића је било безопасна у већем делу првог полувремена.

Нису се нападачки превише истакли ни домаћи играч, па су мреже мировале до петнаестоминутне паузе.

Црно-бели, који су играли у белој гарнитури дресова, од почетка другог полувремена кренули су у снажан притисак. Покушавао је Бајебек више пута, није био ни близу, после чега је Иван Обрадовић могао да донесе предност Партизану.

Сјајно је повратник у Хумску шутирао са ивице казненог простора, али је голман Боривоје Ристић сјајном парадом спасао Нишлије.

Имао је Обрадовић још једну изгледну ситуацију, можда и бољу од претходне, а када њу није реализовао, казна је морала да стигне – и била је сурова.

Игран је 78. минуту када је Пантелић на већ описани начин погодио за победу Радничког, пошто до краја утакмице није било већих узбуђења ни на једној од страна.

У осталим утакмицама дана Спартак је у Суботици са 1:0 био бољи од Младости, Металац и Радник су ремизирали 1:1, док у окршају ТСЦ-а и Чукаричког није било голова (0:0).

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво