Читај ми!

Станојевић: Морамо да победимо; Стојковић: Дерби к'о дерби

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић, пред 163. дерби против Црвене звезде, рекао је да његов тим мора да победи. Капитен Партизана Владимир Стојковић истакао да је дерби највећа утакмица српског фудбала и да је хендикеп што се игра без навијача.

"Генерално, добар је осећај пред дерби. Максимално смо фокусирани. Жао нам је што неће бити публике. Још нисам одлучио који ће састав играти, али сам презадовољан како тим изгледа. Жао ми је што нема навијача, поготово што играмо на нашем стадиону. Много ће нам недостајати ", рекао је Станојевић на конференецији за медије на стадиону у Хумској.

Тренер Партизана упитан је шта њему значи то што Звездини носиоци игре Гелор Канга и Мирко Иванић неће моћи да играју у дербију, пошто су заражени корона вирусом.

"Можда би мени као тренеру одговарало да игра један од њих двојице, а не неко кога ће заменити. Можда ће неки други играч ући, можда сам ја волео да игра неко од њих. Фокусирамо се на нас и то је битно".

Станојевић је упитан и о "чаркама" које су пред дерби долазиле из табора вечитог ривала.

"Чарке увек постоје, али ја сам за чињенице. Доминација је тешка реч, то значи да нешто радите у континуитету. Ако говоримо о дербијима у последње три-четири године, Партизан је доминантан. Ако желе да буду доминанти, морају у 10-15 наредних дербија да ураде оно што је Партизан урадио. Респектујемо што имају осам поена предности и што су доминантни у првенству. Доминација као доминација не постоји, морате на свим фронтовима да побеђујете, да побеђујете у дербију... Ћераћемо се још.", рекао је Станојевић и додао:

"Играмо на нашем стадиону, на "минус осам" смо и морамо да победимо ту утакмицу. Више водимо рачуна о томе шта ми можемо да урадимо. Сигурно да је Звезда са 10 узастопних победа ривал за поштовање.", рекао је Станојевић, уз констатацију да би био задовољан било каквом победом у недељном дербију.

Капитен Партизана Владимир Стојковић изјавио је да је дерби највећа утакмица српског фудбала и да је хендикеп што се игра без навијача.

"Лепше је са навијачима и хендикеп је за све што ин нема. Дерби к''о дерби, значи да ћемо бити максимални на терену", рекао је Стојковић.

Меч између фудбалера Партизана и Црвене звезде игра се у недељу од 17 сати на стадиону у Хумској.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво