Читај ми!

"Орлови" прокоцкали два гола предности, реми са Турском у Истанбулу

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 2:2 са Турском у утакмици четвртог кола Лиге нација. "Орлови" су прокоцкали предност од два гола и остали без победе у Истанбулу, која би им била велики корак ка опстанку у Лиги Б. Селекција Љубише Тумбаковића приказала је два лица – првих 50 минута је било одлично, али је у наставку виђен велики пад који је могао да буде и драстичније кажњен. Србија тако није направила најбољу увертиру за утакмицу са Шкотском за пласман на Европско првенство.

После тријумфа над Норвешком у плеј-офу, наш национални тим поражен је од Мађарске, а потом је и ремизирао са Турцима након вођства од 2:0.

На табели групе 3 "орлови" су остали последњи са два бода, једним мање од данашњег противника.

Дуел на стадиону "Турк Телеком" није почео добро по наше изабранике, пошто су Турци имали прву одличну прилику већ у 40. секунди. Немања Максимовић је изгубио лопту у опасној зони, али су "орлови" некако преживели уводну претњу, као и покушај Хакана Чалханолуа неколико тренутака касније.

Већ након петнаестак минута српски играчи су почели да се ослобађају притиска домаћина и да више задржавају лопту у својим ногама.

Уследио је притисак око казненог простора ривала и важан погодак у 22. минуту.

Више пута је лопта пребацивана са једне на другу страну, дошла је на леви бок до Михаила Ристића, који је одлично центрирао. На другој стативи Сергеј Милинковић-Савић је био највиши у скоку и главом погодио доњи десни угао за 0:1.

Везиста Лација до пре неколико дана није постигао нити један гол у дресу националног тима, али је онда у два веома битна меча показао због чега је један од најтраженијих везњака на фудбалском тржишту. 

Тим резултатом отишло се на одмор, да би момци у белим дресовима сјајно отворили други део игре – прво је Никола Миленковић имао одличну шансу после корнера, да би у 47. минуту Србија добила пенал.

По левој страни је одлично прошао Филип Ђуричић, унео лопту у казнени простор, а после дуела са одбрамбеним играчима, њу је покупио Милинковић-Савић који је оборен. Сигуран извођач најстроже казне био је Александар Митровић, за свој 36. погодак у репрезентацији.

Међутим, кад је требало потпуно да се опусте и рутински приведу утакмицу крају, репрезентативци Србије дозволили су да Турска смањи из једне грешке и нервоза се увукла.

Хакан Чалханолу се убацио из другог плана и казнио лоше постављање српске одбране, после чега је кренуо притисак домаћина. У неколико наврата се чинило да ће Турска успети да изједначи, али, срећом, наша екипа се одбранила у тим тренуцима.

Међутим, није успела нешто касније, када је Туфан казнио још једну лошу реакцију после убацивања са бока и изједначио на 2:2.

Тада је кренуо опасан притисак Турака, који је могао да резултира и потпуним преокретом, да Марко Дмитровић није добро реаговао у две-три ситуације.

Могла је и Србија до новог вођства – Митровић је погодио стативу, резервиста Душан Влаховић у два наврата био изузетно близу да погоди, али лопта није хтела поново у мрежу.

"Орлови" су на крају освојили само бод, иако су могли сва три.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво