Није лепо смејати се туђој несрећи, на тежи начин сазнали су Јунајтед и Ливерпул

У истом дану, Премијер лига приредила је два нестварна пораза, Јунајтедов од Тотенхема, у којој су "петлови" прегазили "црвене ђаволе" на Олд Трафорду са 6:1, а други још мање очекивани, у којем је Ливерпул поражен против Астон Виле у гостима са чак 7:2. Навијачи обе екипе имали су веома занимљиве и подсмевајуће коментаре након меча, а не тако давно, заједно су, са правом, исмевали поразе Барселоне од Бајерна и Ситија од Лестера.

Ни највернији, ватренији и оптимистичнији навијачи Астон Виле и Тотенхема нису се надали да ће њихов тим декласирати Ливерпул, односно Јунајтед.

Обе поражене екипе имају нешто заједничко, а то је исмевање пораза супротног табора и изговори којима се могу послужити како би оправдали своју велику бруку.

Тотенхем је у свом тријумфу над Јунајтедом око сат времена игре имао играча више, пошто је Марсијал у 27. минуту зарадио директно искључење.

Играти са играче мање толико дуго свакако се одражава на фитнес и свежину фудбалера, који су уздрмани још више утицајем коронавируса протеклих месеци.

Када се на то додају нестварне грешке Де Хее и Бајиа, утисак је да Јунајтед има довољан број изговора.

Ипак, не може се за све пронаћи изговор. Лондонска екипа имала је тежак и згуснут распоред играња утакмица, пошто су учествовали у квалификацијама за Лигу Европе, тако да тешко могу бити свежији од Јунајтеда.

Такође, поред комичне и неспретне одбране, ни остатак екипе није се прославио, а оволико убедљив пораз, показује и карактер какав екипа поседује, тачније не поседује.

Кажу да се тимски дух и срце највише показују у моментима када екипи не иде на терену, а ако је то заиста тачно, онда је Оле Гунар Солскјер у великом проблему и у Манчестеру нешто заиста не штима.

Круже гласине у Енглеској да је великан какав је Јунајтед у једној деликатној ситуацији, бар што се тиче свлачионице. а да солидни резултати базирани на броју изведених пенала Бруна Фернандеша то заташкавају. Да ли је то заиста случај, остаје да се види у наредном периоду.

Утеху навијачи "црвених ђавола" могу пронаћи у трансферу Каванија, којег сати деле од облачења дреса најтрофејнијег енглеског клуба. Ипак, утисак је да 34-годишњи Единсон, нема чаробни штапић.

Још горе од Јунајтеда прошао је Ливерпул, а оно што чини ове фудбалске поразе јесу коментари навијача обе екипе. Познато је да Јунајтед и Ливерпул имају једне од загриженијих навијача, поготово на друштвеним мрежама, па је тако интернет "горео" током ове две утакмице.

Након пораза Јунајтеда од Тотенхема, навијачи Ливерпула су се на разне начине подсмевали "ђаволима", а посебно на конто Мориња, који је декласирао свој бивши тим.

Брзо их је сустигла карма.

За разлику од тима из Манчестера, Ливерпул је поражен од екипе која се грчевито борила и изборила опстанак у елити прошле сезоне.

Астон Вила, уз сво дужно поштовање, већ деценију није фактор у Премијер лиги, а са разлогом су, све до прошле сезоне, три године били у Чемпионшипу и завршавали на 13, 4 и 5. месту другог ранга такмичења у Енглеској.

Сада је већ давно 2009. година када су предвођени Џоном Керјуом и Ешлијем Јангом, успели да буду шести и изборе пласман у Лигу Европе. Да не причамо о 1995. када су били четврти у Премијер лиги, или 1992. када су били други на табели.

Ипак, Џек Грилиш и Оли Воткинс остаће заувек упамћени, бар међу навијачима на Вила Парку, као јунаци који су лупили шамар шампиону Премијер лиге и понизили их са 7:2.

Ливерпул такође има неке од очигледних изговора, али попут Јунајтеда, није баш у позицији да их користи, не након представе своје екипе.

"Црвени" су меч играли без Алисона и Манеа. Познато је да када не брани Алисон, Ливерпулова одбрана изгледа траги-комично и за очекивати је велики број грешака које ће директно узроковати гол.

Управо тако је почело, Алисон је додао лопту противнику у ноге и Вила је повела. Руку на срце, голман гостујуће екипе је код свих осталих голова био немоћан.

То доводи до другог изговора, а то су одбијене лопте. Тешко је сетити се утакмице у којој је један клуб примио више голова након што се лопта одбила од блока и завршила голману иза леђа. Ливерпул је примио три таква гола у недељу.

Очигледно је да ни највећи европски тимови не смеју да се опуштају, већ да увек морају да буду на опрезу, да их неко не понизи.

Не тако давно, предмет исмевања била је Барселона, која је поражена од Бајерна у полуфиналу Лиге шампиона са 8:2. Пеп Гвардиола је у прошлом колу први пут као тренер примио пет голова, у поразу Ситија од Лестера од 5:2.

Манчестер јунајтед је изједначио рекорд најтежег пораза у историји клуба у Премијер лиги. Овај ће "црвени ђаволи" мало лакше поднети од оног против Ситија 2011. године.

Што се тиче неславних рекорда Ливерпула, 2015. године је Стоук успео да их декласира са 6:1, а Тотенхем давне 1963 са 7:2.

Поучени овим подацима, уколико сте навијач било које екипе, добро пазите пре него што исмевате пораз вашег љутог ривала, јер, како ствари стоје у фудбалу, а изгледа потогово данас - врло лако се он може десити и вашој екипи.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво