Немања Матић завршио репрезентативну каријеру

Фудбалер Манчестер јунајтеда Немања Матић дефинитивно се повукао из репрезентације Србије. Информацију је потврдио Фудбалски савез Србије.

Матић је за Србију одиграо 48 утакмица и постигао два гола.

Био је део тима на Мундијалу у Русији 2018. године.

Спортски директор ФСС Владимир Матијашевић потврдио је да је Немања Матић одлучио да се повуче из репрезентације и додао да ће Савез поштовати ту одлуку.

"Кад сам дошао у Савез, разговарао сам са Митровићем, Миливојевићем и Матићем. Немања је и тада рекао да ће се вратити, али имао је неких својих одлука које немају везе са нама. Причали смо пре неколико дана, назвао сам га телефоном, договарали смо се и да попијемо кафу, ако нам то време и обавезе дозволе. Био је то један крајње пријатан и коректан разговор. Одлучан је у томе да стави тачку на репрезентативну каријеру", рекао је Матијашевић.

"Питао сам га има ли везе са председником Савеза, селектором, саиграчима... Рекао је да нема", додаје Матијашевић.

Он је истакао да Матић није рекао због чега тачно завршава са "орловима".

"Није навео конкретније разлоге, он зна због чега је то тако и истакао је да је време да млади дођу на његово место. Понављам, није било убеђивање, већ само разговор. Поштујем његово мишељење. Има 32 године, имао је тешку сезону иза себе, потребно је имати разумевања. Селектор је такође разговарао са њим, о чему ћете сигурно чути више на конференцији за медије у понедељак. То је Немањина одлука коју морамо да поштујемо."

Матијашевић наводи да Србија има групу играча који су у познијим играчким годинама и реално је очекивати да у наредних годину, две, три можда још неко каже збогом репрезентацији.

"Европски фудбал је на врхунском нивоу, напоран, тражи много одрицања и природно је да долази до смене генерација. Ми смо тога свесни, знамо да нас очекује једна врста подмлађивања националног тима. Све је то потпуно нормално и у складу са датим околностима морамо да се понашамо максимално одговорно и да се трудимо да остваримо зацртане циљеве и резултате, а то пре свега пласман на Европско првенство", закључио је Матијашевић.