Бајернова машина нема празан ход, ПСЖ још није дорастао титули

Фудбалери Бајерна савладали су ПСЖ и окитили се шестом титулом шампиона Европе. Ханс Флик је надмудрио земљака Тоамса Тухела, а тим је његове замисли спровео у дело. Баварци су победили у свим мечевима Лиге шампиона ове сезоне, укупно 11.

Баварци су савладали Парижане са 1:0. Изузетно тежак меч за обе екипе. Важност сусрета можда је утицала на то да не видимо све лепоте фудбала. Ипак узбуђења нису изостала.

Беспрекоран меч два различита ривала. Мотива на претек. Улог огроман - ко је најбољи у Европи, а одговор смо добили то је Бајерн. Сваки појединац је дао свој максимум. Пуно трчања, прецизних пасова, удараца, одбрана, "немогућих" потеза. Дуел најбољег напада и најбоље одбране. Математика и физика такође су биле укључене у сваку одлуку стратега.

Велике екипе, а њихова величина им није дозвољавала да се прилагођавају игри противника, већ по сваку цену нису одустајали од свог стила игре. Бајерн се није плашио брзине ПСЖ-а, с друге стране Парижани нису имали страх од баварске нападачке машине.

Високим пресингом Ханс Флик је успо да отежа пренос лопте на половину Бајерна, који је тиме лакше долазио до лопте и то на половини ПСЖ-а. Брзо је уследио одговор Томаса Тухела.

Пробијен је тај први "зид" Бајерна па је до изражаја дошла брзина Мбапеа, који је у неколико наврата запретио.

Бајерн није одустајао од притиска на прву линију ПСЖ-а. Физичка спремност баварске машине им је то и дозвољавала. Одбрана Бавараца често је почињала у казненом простору Парижана.
Убрзо игра се распламсала а тренери су повлачили прецизне потезе, као одгов на игру противника.

Иако је све деловало једноставно у игри два тима, стварност је далеко другачија. Сваки играч на терену имао је свој задатак кога се стриктно придржавао. Свака грешка могле је скупо да се плати. Било је и грешака, али оне су углавном амортизоване залагањем остатка екипе, а као последње препреке ту су била два, вечерас изузетно расположена голмана - Нојер и Навас.

Бајерн је имао више од игре, ипак ПСЖ је први показао зубе преко поменутог Мбапеа. Узвратио је Бајерн преко Левандовског.

Шаховски маратон два тренера је настављен.

Иницијативу је преузео Тухел, његов тим је деловао све опасније како је прво полувреме одмицало.

Уследио је одговор Флика, Бајерн је поново преузео иницијативу и претио. Међутим, покушај Левандовског Навас успева да заустави.

Први део игре нам је донео оно што се могло и очекивати. Бајерн је већину напада противника успео да преусмери на десну страну, из простог разлога ту нису били Неимар и Мбапе.

С друге стране ПСЖ је затворио све прилазе свом голу. Заниљиво је да су током већег дела периода екипе биле унутар 20-30 метара, што је признаћете, изузетно тешко за контролу. Ипак играле су две најбоље екипе у Европи.

Настављено је у истом стилу, Бајерн је нападао, ПСЖ претио из контри, чекала се грешка противника.

А погрешио је ПСЖ, тачније Бајерн га је на то натерао и преко Комана долази до предности, а испоставило се јединог гола у овом финалу.

Чекао се одговор Парижана. Међутим, Баварци су имали још једну стопостотну шансу, међутим Силва успева да спасе своју екипу и продужи наду.

Тухел сада баца све карте у напад, Парижани су схватили да могу и другачије против Бајерна, кренули су у напад, преузели иницијативу, створили неколико прилика али Нојер је вечерас био несавладив.

Бајерн није желео да се повуче и да се брани, брзо се ослободио притиска и успоставио равнозежу на терену.

На крају славље Бавараца, тријумф Флика над Тухелом. Са једне стране Нејмар, Килијан Мбапе и Анхел ди Марија, а са друге Роберт Левандовски, Томас Милер, Алфонсо Дејвис, Серж Гнабри у спектакуларној утакмици ови други су стигли до трона.

Тим из Француске није успео да слави у свом првом финалу. С друге стране баварски гигант је у свом 11. финалу стигао до шестог "ушатог пехара".

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се