Бајерну ”само” један гол довољан за шесту европску титулу!

Фудбалери Бајерна из Минхена освајачи су Лиге шампиона за историјску сезону 2019/20, пошто су у лисабонском финалу резултатом 1:0 (0:0) победили Пари Сен Жермен. Једини стрелац био је Коман у 59. минуту.

Београд ће и даље моћи да се дичи да је престоница која има шампиона Европе у фудбалу, што ће Париз још морати да чека. До даљег.

У финалу Лиге шампиона, које је у португлаској престоници одиграно без присуства публике први пут у историји, до своје шесте титуле најбољег на Старом континенту стигао је гигант из Баварске, који ове сезоне у елитном такмичењу није изгубио нити један од 11 одиграних мечева! И по томе су јединствени у Европи.

Меч у којем је било мноштво прилика на обе стране, и то пре свега у првом делу игре, што је било и очекивано од две ултра офанзивне екипе, решен је једним голом Кингслија Комана.

Француз је богати клуб из своје родне државе матирао у 59. минуту, након што је након полуконтре и одличне трансформације у фазу напада одлично искористио центрашут десног бека Џошуе Кимиха. Наравно, и у овој акцији учествовао је поново сјајни Тијаго Алкантара.

До краја меча ПСЖ је покушавао, што разним врстама напада углавном преко Нејмара и Мбапеа, што изменама Томаса Тухела.

Али до гола и избегавања пораза у свом првом финалу ипак нису могли.

Тако ће Бајерн и годину 2020. ”уписати” златним словима у своју историју, после титула које су освајали '74, '75, '76, '01 и '13.

Занимљиво је да је другу сезону заредом екипа која постаје шампион Европе у групној фази играла у Београду, против српског шампиона Црвене звезде.

Претходно је то био случај са Ливерпулом, који је до вечерас био власник ”ушатог” пехара.

Више о току меча пронађите у нашем лајв-блогу о финалном мечу.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара