Барселона против Бајерна, европски класик у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Барселоне и минхенског Бајерна играју од 21 сат четвртфинале Лиге шампиона у Лисабону. Каталонци и Баварци састаће се у још једном европском класику и одлучивати ко ће бити трећи полуфиналиста најелитнијег фудбалског такмичења. Ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем сајту.

После Пари Сен Жермена и Лајпцига, на ред је дошла друга страна костура и први полуфиналиста ће бити победник сусрета Барселона – Бајерн.

Немачки шампион улази као фаворит у овај сусрет јер је у много бољој форми, па по проценама букмејкера, има највише шанси да освоји "ушати" трофеј.

Бајерн се препородио откад је кормило преузео тренер Ханси Флик, лагано освојио дуплу круну у немачкој, а потом у осмини финала избацио Челси, укупним резултатом 7:1.

Многи су мишљења да је ове године Златну лопту требало да добије Роберт Левандовски, који је до сада постигао 53 поготка у сезони, али ће остати без најпрестижније индивидуалне награде због пандемије коронавируса.

Биће то окршај два европска гиганта, али ни Барселона није без шанси, посебно јер у својим редовима има најбољег фудбалера планете – Лионела Месија.

Екипа Кикеа Сетијена остала је без пехара у Шпанији и Лига шампиона ће им бити једини начин да спасу сезону, због чега се очекује да уложе додатни напор како би се пласирали у полуфинале. Меси је имао још једну рекордну сезону у Ла Лиги, пошто је постигао 25 голова и уписао 20 асистенција, али то није помогло његовом тиму да одбрани наслов првака.

"Спремио сам кофер да останемо до 23. августа (када је финале Лиге шампиона прим.аут). Чак сам понео и свој Сони Плејстејшн", изјавио је Антоан Гризман.

Француз ће се вероватно наћи у стартној постави уз Месија и Луиса Суареса, који су 2015. године били виталан фактор у двомечу полуфинала, када је "Блауграна" разбила Бајерн, а потом и пети пут у историји покорила Европу.

"Снаге ће одмерити две екипе које воле да имају лоптуу ногама. Желимо да Барселони пружимо јак отпор и покажемо да можемо да се носимо са свима. Имам добар осећај пред утакмицу. Барселона има искусне играче који знају да играју велике утакмице, али верујем да наша екипа има капацитет да из избаци. Неће бити нимало лако, али сам уверен да ћемо показати квалитет", рекао је Томас Милер и додао:

"Морамо тимски да се бранимо против Лионела Месија. Не постоји играч који може да га сачува без помоћи екипе. Цео тим мора да буде спреман да ради на одбрани гола, а свесни смо да ће нам он бити највећа претња."

Победник овог меча у полуфиналу ће се борити са бољим из дуела Манчестер сити – Олимпик Лион.

Дуел Барселоне и Бајерна почиње од 21 сат, а ток меча и промене резултата пратите на нашем порталу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво