Играчи Ливерпула на коленима – подршка за Џорџа Флојда са спортских терена

Спортисти широм света на различите начине пружају подршку убијеном Џорџу Флојду. Ливерпул и Маркус Тирам на коленима, Џејдон Санчо и Ашраф Хакими исписали поруке на дресовима, Серена Вилијамс, Пол Погба, Луис Хамилтон и Мајкл Џордан послали снажне поруке путем друштвених мрежа.

Ситуација у више америчких градова не смирује се од убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, а своју подршку у борби против расизма упутили су и многобројни спортисти.

Играчи Ливерпула свој протест изразили су на тренингу, спустивши једно колено на земљу, у част убијеног Флојда, а слично је урадио и нападач Менхенгладбаха и син некадашњег француског репрезентативца Лилијана, Маркус Турам.

Његове колеге из Дортмунда, Џејдон Санчо и Ашраф Хакими, имали су на мајицама испод дреса исписану поруку "Правда за Џорџа Флојда".

Маркус Рашфорд и Пол Погба огласили су се на друштвеним мрежама.

"Тужан сам због Џорџа Флојда и црних особа које пате због расизма сваког дана", написао је Погба, док је његов саиграч Рашфорд поручио: "Док желим да се људи уједине и раде заједно, чини се да смо подељени више него икада. Људи пате и потребни су им одговори".

У подршку убијеном Флојду укључили су се и произвођачи спортске опреме "Најки" и "Адидас", заклети непријатељи на тржишту, препознали тренутак да се уједине и заједно послали поруку "Don't do it".

Серена Вилијамс поделила је "Најкијеву" обајву и додала: "Немојте се правити да не постоји проблем у Америци", док је светски шампион у формули један Луис Хамилтон на свом Твитер налогу, који прати готово шест милиона корисника, написао #BlackLivesMatter.

Своју поруку послао је и Мајкл Џордан, најбољи кошаркаш свих времена.

Бројни амерички спортисти прикључили су се протестима који се одржавају у градовима широм Америке

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи