Борба против расизма ујединила "заклете непријатеље"

Убиство Афроамериканца Џорџа Флојда изазвало је талас протеста у Сједињеним Америчким Државама, које се налазе на ивици грађанског рата, али је ујединило огроман број људи широм света. Борба против расизма "помирила" је и два заклета спортска непријатеља – "Најки" и "Адидас".

Америчка компанија је преко друштвених мрежа први пут поручила нешто што је сушта супротност њиховом заштитном знаку – "Don't do it".

Објаву на друштвеним мрежама подржао је "Адидас" који је препознао важност тренутка у којем се налази САД.

"Заједно је начин на који се крећемо напред. Заједно је начин на који можемо да направимо промене", подржали су Немци своје велике ривале, да би потом "Најки" узвратио емотиконом у облику срца.

Пошто је Минесота близу рата, Пентагон је спреман за слање војске и то је само кулминација нереда који неколико дана букте у овој америчкој држави.

Полицајац Дерек Шовин ће одговарати за убиство пошто је пуних осам минута држао колено на врату Џорџа Флојда, који је, како се види на снимку, покушавао да дође до даха говорећи да не може да дише.

Смрт тамнопутог бившег средњошколског кошаркаша поново је у први план избацила расне тензије у САД, па су се демонстрације, готово истог тренутка, прошириле на још неколико америчких градова.

У Детроиту је током протеста упуцан један деветнаестогодишњак.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво