"Баскијски Меси" завршио каријеру – Адурицу потребан нови кук

Ариц Адуриц, сада већ легендарни фудбалер Атлетика из Билбаа, објавио је на друштвеним мрежама да је у 39. години одличио да заврши каријеру. Нападач се на овај потез одлучио због повреде, некадашњем репрезентативцу Шпаније потребан је вештачки кук.

Атлетик из Билбаа важи за клуб у којем се играчи осећају као код куће. Можда и најбољи пример је Ариц Адуриц, фудбалер који је напуштао матични клуб неколико пута, али се сваки пут враћао, на крају некако симблично ту решио и да заврши богату каријеру.

Сигурно да нема квалитет као Меси, али је једини фудбалер осим Аргентинца који је постизао погодак у 15 узастопних сезона у Ла Лиги, што, признаћете, није мала ствар.

Ипак, године (39) и хронични проблеми са куком постали су непремостива препрека, па је Адуриц морао да заврши каријеру раније него што је планирао.

Желео је да то буде на крају ове сезоне, после финала Купа краља, у којем се састају његов Атлетик и комшијски Реал Сосиједад, али је пандемија коронавируса убрзала његов одлазак са шпанских фудбалских терена.

Адурицу је хитно потребна операција, како би кук заменио вештачким и задржао шансе за колико-толико нормалан живот после каријере професионалног фудбалера. 

У каријери је одиграо више од 750 утакмица и постигао више од 250 голова. Освојио је један трофеј – Суперкуп Шпаније 2015. године.

Стигао је и до репрезентације Шпаније, за коју је сакупио 35 наступа и постигао два поготка. У новембру 2016. године постигао је гол у победи над Македонијом, чиме је постао најстарији стрелац у историји "фурије".

Последњи погодак у каријери постигао је у првом колу ове сезоне. Билбао је славио против Барселоне управо његовом заслугом, после прелепих "маказица".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво