Чеферин: Ко жели у Уефина такмичења, мораће да игра квалификације

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Александар Чеферин сматра да ће се сезона бити завршена у августу, као и да ће тимови из земаља које су обуставиле првенства играти квалификације за међународна такмичења.

Он је додао да ће коначна одлука бити донесена ускоро.

"Имамо идеју, али морамо да причекамо Извршни одбор Уефе да потврди датуме. Могу да кажем да ће европска сезона бити завршена, ако све буде како треба, у августу. Како сада ствари стоје, сигуран сам да можемо да завршимо сезону. Мислим да ће већина лига завршити своја првенства. Оне које неће, то је њихова одлука. Али, они ће морати да играју квалификације ако желе да учествују у Уефиним такмичењима", рекао је Чеферин.

Неке земље, попут Француске, Белгије и Холандије, одлучили су да прекину сезону.

"ПСЖ и Лион ће морати да организују утакмице у Француској. Ако то не буде могуће, мораће да играју на неутралном терену", додао је он.

Чеферин је споменуо и одложено Европско првенство 2021. године.

"Разговарали смо с представницима девет градова и све је договорено. Са преостала три града имамо неких проблема. Па ћемо наставити преговоре. У начелу, организоваћемо првенство у 12 градова, али ако то не буде могуће, онда смо спремни то направити у десет, девет или осам", закључио је Чеферин.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво