Пантелић донирао плазму за лечење ковида 19: Помоћ оболелима, али и медицинарима

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић , који је имао и победио коронавирус, донирао је крвну плазму како би помогао у даљем лечењу од ковида 19, али и медицинарима.

Некадашњи репрезентативац наше земљењи играч Црвене звезде и бројних европских клубова, био је заражен коронавирусом, који је успешно и победио.

Како је недавно испричао, он је осећао никакве симптоме и после контакта са такође зараженим председником ФСС Славишом Кокезом након Конгреса Уефа. Након тога Пантелић је провео 15 дана у карантину, како каже закључан сам у соби.

Након тога популарни Пантела се укључио у друштвено одговорне акције апеловања да се остане код куће, али и помогне здравственом систему Србије, а сада се је узео и активно учешће у кампањи Министарства здравља за донирање крвне плазме у сврху лечења од ковида 19.

”Осећај је увек јако леп када можеш да помогнеш неком другом. У овом случају помажемо пацијенту који је оболео и олакашавамо посао медицинској служби”, рекао је Пантелић за РТС након што је испунио своје обећање да ће помоћи чим се и сам излечи.

О самом процесу донирања крвне плазме Пантелић каже:

”Ништа није страшно, ништа није болело. Више то неко ишчекивање, поновна теситрања и све то”, објашњава Пантелић, који ће исто ово урадити и за 15 дана, са жељом да се помогне свим оболелима, али и нашим медицинарима.

Као спортиста који има искуства многобројних карантина, али и неко ко је имао и победио коронавирус, Пантелић је имао поруку за све грађане.

”Ако неко зна како је у карантину то сам ја. Знам да је тешко, да сада већ ово представља и неку психолошку баријеру, да кажемо ’ајде, кад ће више крај’, али стварно не видим разлог да сада све покваримо кад је до краја недељу, десет дана и то после ових месец и по дана борбе. Ја знам да сви желе да изађу, да се друже али морамо да будемо одговорни и слушамо шта нам лекарске службе кажу”, поручио је Марко Пантелић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво