Кокеза и Пантелић открили како су добили и како победили коронавирус

Председник и потпредседник Фудбалског савеза Србије, Славиша Кокеза и Марко Пантелић, поделили су са јавношћу своје приче о томе где су и како ”зарадили” коронавирус, и како је текао период лечења и опоравка.

Подсетимо, председник српског савеза био је међу првим зараженим у Србији, и први чији је идентитет откривен у јавности, а недуго затим стигла је вест и да је некадашњи голгетер репрезенетације позитиван на тесту.

После периода лечења и опоравка, оба челника српског фудбал изашла су из ове утакмице као победници.

Кокезина прича 

"Сад сам одлично, после тог периода који сам провео у болници и сада 16 дана код куће, осећам се јако добро, без тегоба, још боље него пре. Мислим да сам се заразио између 18. и 20. фебруара у Милану када сам ишао да гледам утакмицу Аталанта - Валенсија. Нисам осећао симптоме до 3. или 4. марта, дакле 12. или 13. дана после. И онда сам осетио главобољу, имао температура 37,1-37,2. У првом моменту нисам размишљао о корони, али како је температура трајала пет, шест, седам дана, отишао сам да се тестирам и јавили су ми да сам позитиван", рекао је Кокеза гостујући на ТВ Пинк.

Он је потом примљен на Инфективну клинику, где је провео седам дана, а после још седам у болници "Драгиша Мишовић". 

"У првом моменту нисам осећао страх, ништо посебно. Кад сам дошао у болницу радили су ми рендген плућа, лекари су утврдили да имам запаљење плућа, али нисам осећао тегобе. После два дана су тегобе кренуле, нисам могао да удахнем ваздух, покушавате да га удахнете, али га нема. Осетио сам и страх и панику, тад сам користио кисеоник", испричао је Кокеза и похвалио докторе и медицинско особље из обе установе.

Кокеза се захвалио се на бројним порукама подршке, што од председника Вучића, што од људи из фудбала.посебно председнику Александру Вучићу, који га је звао скоро сваки дан.

"Имао сам велику подршку од људи из света фудбала. Звали су ме Дејан Савићевић, Давор Шукер, председник Уефа Александар Чеферин, два пута ме звао председник Фифа Ђани Инфантино, колеге председници савеза, из Португала, Швајцарске, који је такође оболео од короне и мало смо размењивали искуства".

Кокеза је испричао како је стресно када људи у соби поред или спрату испод умиру и открио како се спријатељио са двојицом цимера у болници "Драгиша Мишовић".

"Када чујете да је неко умро у соби до вас или испод вас прораде вам јаке емоције. Сад смо најближи пријатељ, свакодневно смо у контакту. То су Предраг Ђалевски из околине Панчева, село Глогоњ и Никола Росић, бивши репрезентативац у одбојци. Бодрили смо један другог, делили храну, пиће које је стизало од куће, ако је недостајао неки лек, све смо делили", истакао је Кокеза и поручио да једва чека да прође 21 дан и да донира крвну плазму. 

Пантелина прича

Кокезин најближи сарадник и потпредседник Савеза Марко Пантелић открива да се заразио на конгресу Уефа, на којем је био заједно са председником.

"Ја сам се заразио на службеном путу. Био је конгрес Уефа који је сваке године редован. Био сам са Кокезом и генералним секретаром и са оба спортска директора", рекао је Пантелић за ТВ Прва.

Како је поменути конгрес је одржан од 2. до 4. марта, Пантелић одлучио је да се тестира након што је, после недељу дана, сазнао да је Кокеза позитиван на коронавирус.

"Сматрао сам да је друштвено одговорно да се тестирам. Заједно сам са супругом тестиран, ја сам био позитиван, а она негативна. Уопште нисам имао никакву сумњу, био сам убеђен да сам негативан. Вече пре тога сам играо фудбал, никакве симптоме нисам имао", рекао је популарни Пантела, који потом 15 дана није изашао из собе.

"Од тренутка када сам сазнао, пењем се уз степенице, закључавам се и 15 дана сам сам у соби. До врата су ми доносили храну, пратио сам смернице Владе", рекао је Пантелић, истичући да није имао никакве симптоме током тог периода.

И он је јавно похвалио рад здравствених радника и указао да не треба осуђивати оне који су се разболели јер, како је рекао, "нико од нас није желео да се разболи".

На крају, Пантелић је апеловао на све заражене да не крију да имају оболење Ковид-19. 

"Страшно ми је да неко крије да је болестан, да разноси болест", закључио је бивши фудбалер Црвене звезде и многих иностраних клубова.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво