Грујић за РТС: И даље сањам да играм за Ливерпул, али постоје и други клубови

Иако има непуне 23 године, Марко Грујић има већ успомена и доживљаја којима може да се поноси.

Титула светског омладинског првака, професионални уговор и титула са Црвеном звездом, клубом за који је сањао да заигра, позив да постане члан великог Ливерпула... И бави се оним чиме воли.

"Да, стварно то су ствари које се не заборављају и које остају упамћене", каже Марко.

Тренутно је у Берлину где игра са бундеслигаша Херту. И даље је формално на позајмици из Ливерпула.

"Чујем се повремено са људима из клуба. И мени је и даље сан да заиграм за Ливерпул, не кријем то, али постоје и други клубови, видећемо..."

Берлин је сада Марков дом, и наравно, због тренутне ситуације је пауза у првенству.

"Град је такав да има много ствари које су занимљиве. Овде тренутно не постоји забрана кретања, тако да могу и да трчим напољу и да возим бицикл. Некада ми се придружи девојка која је сада овде са мном."

У слободно време учи немачки, али, иако нема утакмица, није баш да има много слободног времена.

"Тренирам, да бих остао у форми. Тиме сам највише обузет током дана. И наравно, слободно време..."

Мада се често писало по медијима како воли НБА лигу, Марко јесте љубитељ кошарке али...

"Ја заправо више волим Евролигу. Када год могу идем на утакмице. Био сам на Албиним мечевима. Овде је и Стефан Пено који је сада повређен, али се виђамо и дружимо. "

Марко, који је висок скоро 195 сантиметара би по изгледу некоме личио на кошаркаша, кренуо је стопама старијег брата који је такође тренирао фудбал.

"Да, истина је, сви су говорили како је талентован а на мене нису нешто обраћали пажњу. У једном тренутку је неко рекао мом оцу како ипак имам талента. Тако је то све почело... Не знам ни сам како је све то ишло касније, било је брзо и сада сам ту где јесам."

Упознао је многе светске играче, већ је освајао трофеје, и даље га питају за друге, највише за фудбалере и тренера Ливерпула.

"Сви су они нормални и природни. Сјајно су ме прихватили када сам дошао. Мени је најбољи играч Фирмино. Што се Клопа тиче, пре него што сам дошао имали смо разговор. Њега много занима каква је личност играч који долази. Не могу да кажем да је баш све знао о мени, не знам то, али је стварно знао много. Његов помоћник био је Жељко Бувач. Он је много значио екипи. Мислио сам да ће Бувачев одлазак негативно утицати на резултате али као што видите то се није догодило, и екипа је чак освојила и титулу првака Европе."

Сада је у Бундеслиги, која му није била толико позната раније.

"Морам да признам да нисам у тој мери знао немачки клупски фудбал. Али сада, када сам дошао овде, када сам видео како све то изгледа, сјајно је. Терени, публика, организација..."

У ово време немогуће је заобићи тренутну ситауцију.

"Знам да није лако, али има и много горих ствари од тога да се седи кок куће. Зато вас молим да останете код куће и заштитимо се сви и сачекамо да ово прође."

Марко је увек показивао зрелост, тако се понаша и у овм тренутку.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво