Бајер у Глазгову надиграо Џерардов Ренџерс

Фудбалери Бајера из Леверкузена савладали су у Глазгову екипу Ренџерса са 3:1 (1:0) у првом мечу осмине финала Лиге Европе. „Аспирини“ су до велике победе стигли головима Хаверца са беле тачке у 37, Арангиса у 67, и Бејлија у 88. минуту. Стрелац јединог поготка за екипу легендарног Стивена Џерарда био је Едмундсон у 75. минуту.

Након што је Манчестер јунајтед дао пет голова у Аустрији, а Базел три у Франкфурту, одигране су и преостале три утакмице осмине финала које нису отказане.

Фудбалери Бајера, пред реванш у Леверкуену, стигли су до велике предности пошто су у потпуности надиграли Ренџерс на "Ajброкс" стадиону у Глазгову.

Гости су су били бољи ривал у првом полувремну што су и крунисали голом Хаверца са пенала након што је Едмунсон играо руком у казненом простору.

Иако је екипа Стивена Џерарда заиграла је боље у наставку меча али је Немачки тим поново стигао до предности поготком Арангиса у 67. минуту.

Исти играч који је скривио пенал вратио је наду домаћим навијачима да могу до преокрета након сјајног гола главом у 75. минуту.

Играо се 88. минут када је фудбалер са Јамајке Леон Бејли извео мајсторију и поново савладао голмана Мек Грегора за коначан резултат за тежак посао "Стиви Џија" на "Бај Арени" у реваншу.

Шахтјор је у Немачкој савладао Волфзбург са 2:1.

Жуниор Мораеш је у 16. минуту донео предност Украјинцима, да би у 48. минуту изједначио Џон Брукс. Велику победу тиму из Доњецка донео је Антонио у 73. минуту.

Олимпијакос је у 26. минуту остао без Рубена Семеда, који је добио црвени картон, али је у 54. повео преко Ел Арабија. Реми "вуковима" је 13 минута касније донео Португалац Нето.

Резултати Лиге Европе:

Башакшехир - Копенхаген 1:0
Ајнтрахт - Базел 0:3
ЛАСК - Манчестер јунајтед 0:5
Севиља - Рома (одложено)
Интер - Хетафе (одложено)
Олимпијакос - Вулверхемптон 1:1
Волфсбург - Шахтјор 1:2
Ренџерс - Бајер 1:3

Ток меча:

22.53 - Крај меча, Ренџерс - Бајер 1:3 (0:1). Олимпијакос и Волверхемптон одиграли су нерешено 1:1 у Атини, док је Шахтјор славио у Волфсбургу са 2:1.

22.45 - ГОООЛ! Мајсторија Леона Бејлија  у 88. минуту. Леверкузен поново има два гола предности (1:3).

22.33 - ГОООЛ! Едмундсон у 75. минуту враћа наду екипи Стивена Џерарда. Одбрамбени играч Ренџерса био је највиши у скоку након сјајно изведеног корнера.

22.25 - ГОООЛ! "Аспирини" воде са 2:0 против Ренџерса. Стрелац је био Чиленаца Арангис који је у 67. минуту натрчао на одбијену лопту и сјајним ударцем матирао голмана домаће екипе.

21.19 - Настаља се притисак фудбалера Глазгов Ренџерса који играју много офанзивније у наставку меча.

21.14 - Најбољи напад Ренџерса на мечу у 55 минуту. Сјајан шут Морелоса брани Храдецки.

22.03 - Судија је дао знак за наставак дуела у Глазгову...

21.48 - Завршено је прво полувреме, Глазгов Ренџерс - Бајер Леверкузен 0:1. Без голова на полувемену у дуелу Олимпијакос - Вулверхемптон, Шахтјор води у Волфсбургу са 1:0.

21.38 - ГОООЛ! Бајер са пенала долази до предности од 1:0, Хаверц сигуран са беле тачке у 37. минуту. Главни судија меча је, уз консултацију ВАР-а, досудио најстрожу казну након што је лопта погодила у руку Едмунсона.

21.31 - Без много узбуђења на "Иброкс" стадиону у Глазгову после пола часа игре.

21.20 - Први жути картон на мечу, жесток старт Камаре над противничким фудбалером.

21.15 - Без голова и шанси после првих 15 минута. Немачка екипа за сада контролише меч и врши притисак. Тим Стивена Џерарда за сада дисциплинован у одбрани.

21.00 - Почео је меч на „Ajброкс" стадиону у Глазгову који је испуњен до последњег места, први су са центра кренули фудбалери из Леверкузена. Такође су почели и мечви Олимпијакос - Вулверхемптон и Волфсбург - Шахтјор.

20.47 - Завршени су и први мечеви осмине финала у којима су постигнути резултати: Башакшехир - Копенхаген 1:0, Ајнтрахт - Базел 0:3, ЛАСК - Манчестер јунајтед 0:5.

20.30 - Познати су и састави тимова уочи дуела у Глазгову између домаћег Ренџерса и Бајера.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара