Шта ће бити са Гвардиолом?

Манчестер сити кажњен је са две године неучествовања у Уефиним такмичењима, а главно питање које се поставља у којем ће се правцу клуб развијати, односно шта ће бити са скупоценим играчима и још скупоценијим тренером Пепом Гвардиолом у периоду када зарада неће бити на потребном нивоу.

Пеп Гвардиола дошао је у Манчестер сити као једно од највећих светских фудбалских имена, али после Уефине казне поставља се питање шта ће бити са Шпанцем после ове сезоне.

После вођења Барселоне и Бајерна, Пеп је стигао на "Етихад" како би задовољио глад арапских власника за трофејима, нарочито на међународном плану, а велика је шанса да ће Шпанац напустити клуб без остварених резултата.

Гвардиоли је ово четврта сезона на кормилу "грађана" са којима је освојио две титуле шампиона Енглеске, један ФА куп, као и два Лига купа. Ипак, изостало је оно најважније – титула шампиона Европе.

Пред Гвардиолом је сада неколико избора.

Први, можда и најмање вероватан, је останак у клубу. То ће у великој мери зависити од пресуде Суда за арбитражу у спорту, који би требало да донесе коначну одлуку о судбини Ситија.

Уколико садашња одлука остане на снази, мале су шансе да се тренер величине Гвардиоле задовољи наступом само у Премијер лиги, нарочито што евентуални успех неће бити награђен играњем у елити.

Много је извесније да ће Шпанац променити средини и покушати са новим клубом да оствари оно што је са "грађанима" пропустио.

Јувентус одвано жели да види Пепа на својој клупи, а на томе инсистира газда клуба Андреа Ањели, који је своје амбиције показао довођењем Кристијана Роналда у тренутку када су сви мислили да је то немогућа мисија.

Своју прилику чека и Пепов некадашњи клуб Бајерн, који никада није крио да жели да обнови сарадњу са Шпанцем.

Међутим, можда и први фаворит за ангажовање Гвардиоле је Пари Сен-Жермен. Катарски власници екипе из "града светлости" у добрим су односима са Пепом, између осталог и због чињенице да је Шпанац један од заштитних лица наредног Светског првенства, које ће се одржати управо у тој блискоисточној земљи.

Постоји још једна опција, која Гвардиоли није страна. Наиме, Пеп би могао да направи паузу од годину дана, што је већ чинио када је завршавао мандат у Барселони, чиме би себи купио време за процену којем царству се приволети.

Треба бити стрпљив и сачекати коначну одлуку Суда за спортску арбитражу. Јер, што би рекао наш народ, пара врти где бургија неће.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 16. феб 2020, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

lova

najverovatniji scenario je ovo sto ste na kraju napisali