Уефа сурова према Ситију! "Грађани" без Лиге шампиона две године

Манчестер сити, због кршења финансијског фер-плеја, кажњен је са две године забране играња у Лиги шампиона, али и са 30 милиона евра. Казна важи од наредне сезоне, а Сити има право жалбе.

Манчестер сити, због кршења правила финансијског фер-плеја, кажњен је забраном играња у Лиги шампиона у наредне две сезоне.

Уефа је "грађане" казнила и са 30 милиона евра.

Како се наводи, Сити је крив због тога што је лажно повећавао приходе од спонзора, када је предавао годишњу документацију за финансијски фер-плеј. 

Пресуда је дошла после истраге која је покренута када је у новембру Шпигл објавио документа.

Немачки лист је објавио мејлове који су "процурили", а у којима се наводи да власник Ситија, шеик Мансур бин Зајед ел Нахијан, новац за дресове, академију и стадион тима из Манечстера није добио само од своје авио-компаније Етихад.

Од укупне своте од 68 милиона фунти, колико је наведено, само осам милиона је новац авио-компаније, која је главни спонзор.

Казну ће Сити почети да издржава од наредне сезоне, што значи да ће ову сезону моћи да заврши у најјачем европском такмичењу.

Уефина одлука није коначна, што значи да "грађани" имају право жалбе.

"Манчестер сити је разочаран, али не и изненађен данашњом Уефином одлуком. Клуб је тражио формирање независног тела које ће непристрасно размотрити ситуацију", наводи се у Ситијевом образложењу.

"У децембру 2018. године, главни истражитељ Уефе предложио је санкцију за Манчестер сити пре него што је икаква истрага започета. Реч је о промашеном Уефином процесу, по принципу кадија те тужи, кадија ти суди. А клуб се формално жалио дисциплинском органу Уефе."

"Једноставно речено, ово је случај који је покренула Уефа, процесуирала га је Уефа и судила нам је Уефа. Пошто се ово заврши, клуб ће проценити непристрасно, у најкраћем могућем року и покренуће поступак код Арбитражног суда за спорт", закључује се у Ситијевом саопштењу.

Изабраници Пепа Гвардиоле у нокаут фази ове сезоне састају се са мадридским Реалом у осмини финала.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 15. феб 2020, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Uefa kaznila siti

Fudbal vec odavno nije fudbal,sve je se svelo na novac,pa ko je ako ne uefa odobrila da se igraci placaju po nekoliko stotina miliona eura??? I gle sad cuda,finansiski fer plej,pa o cemu se ovde radi,molim vas? Mislim da svi mali klubovi,ali takodje i vecina onih koji pokusavaju da im se suprotstave zreba da izadju iz uefa i da se pravi nekakva po mogucnosti nova krovna europska fidbalska organizacija,jer ovo sve nevodi nigdje. Strasno!

(субота, 15. феб 2020, 06:13) - anonymous [нерегистровани]

Finale

Presuda nije konačna, tako da posle žalbe će im sve biti oprošteno. Dobiće kaznu tipa da ne mogu da kupuju igrače dve godine.

(субота, 15. феб 2020, 00:28) - anonymous [нерегистровани]

hahaha

ma sigurno...

(субота, 15. феб 2020, 00:22) - Djoda [нерегистровани]

@Nema kazne

Evo ga,to je taj sto tvrdi da UEFA kaznjava jedino srbske klubove,da nije tako nebi tvrdio da engleski klub nece biti kaznjen.

(петак, 14. феб 2020, 22:37) - anonymous [нерегистровани]

Nema kazne

Prvo, proglasili ih krivim, ali kazna ne počinje da važi odmah? Normalno bi bilo da ih odmah izbace iz svih takmičenja (baš svih). Drugo, zar iko veruje da će da ostane ovako, da oni ne igraju u Ligi šampiona? Prebogati engleski klub sa arapskim parama i nekim od najpoznatijih igrača i trenerom? Ajde i to čudo da vidimo. Inače, trebalo bi dodatnih 30 miliona isplate Špiglu, da i dalje dolaze do procurelih dokumenata.

(петак, 14. феб 2020, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

Kazne

Dokaz da drakonske kazne nisu rezervisane samo za nas.

(петак, 14. феб 2020, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

Nema komentara?

Pitam se kakvi bi komentari bili da je ovako kaznjen neki Srpski klub.....