Милојевић донео одлуку: Нисам више тренер Звезде

Данас је и дефинитивно завршена једна ера, и то веома успешна у богатој историји Црвене звезде, пошто је Владан Милојевић отишао са места тренера првог тима. Ово је моја одлука, рекао је Милојевић у препуном медија центру на највећем српском стадиону. Нико од присутних није хтео да коментарише гласине о Дејану Станковићу као новом тренеру.

"Ја сам донео одлуку – нећу више бити тренер Црвене звезде", рекао је Милојевић на почетку свог обраћања.

"Желим да захвалим пре свега породици. Такође, велика захвалност Звездану Терзићу и Драгану Милошевићу, који су били код мене у Грчкој пре него што сам дошао. Хвала и мом најближем сараднику Митру Мркели, свим сарадницима у стручном штабу и клубу, управи и наравно навијачима, да не умањим њихову улогу", рекао је Милојевић у уводу изузетно посећене конференције за новинаре.

Он је потом образложио своју одлуку.

Одлука 

"То је моја одлука. На њу сам се одлучио у овом тренутку, када је Звезда на прагу треће узастопне титуле, јер је ја већ рачунам и остављам је у аманет следећем тренеру. Знам да би мој одлазак на лето био компликован за клуб и зато сам се одлучио да то буде сада, да бих оставио наследнику нешто што можда ја нисам имао – време да се упозна са екипом, уз 11 бодова предности", додао је.

Милојевић је говорио и о два пласмана у Лигу шампиона, што нико пре њега није урадио.

"Ја сам показао у Србији, и не само ја, него са тимом, да имамо шлиф за Лигу шампиона. Преокренули смо негативну енергију у позитивну. Ако сви верујемо, све је доступно и могуће."

Он је нагласио да је одлуку о одласку донео пре дуела са Чукаричким протеклог викенда (победа – 3:1), као што је индиректно и најавио изјавом после меча, и открио да она не би била другачија ни да је обезбеђен пролазак у Лигу Европе на мечу са Олимпијакосом у Пиреју.

Милојевић је поручио да су његови планови сада везани за живот ван Србије, и да жели више времена да проводи са породицом, али и да му је у плану стручно усавршавање.

Генерални директор клуба Звездан Терзић рекао је да му је жао што је Милојевић донео такву одлуку, јер је у Звезди урадио велике ствари.

"Вероватно сами нисмо свесни какву смо грандиозну личност имали две и по године. Тек кад одемо ван Србије, схватимо какве је он велике ствари урадио за Црвену звезду", почео је Терзић

"Све до јуче сам се надао, иако ми је на ручку пре месец и по наговестио. Људски је било надати се да ће остати. Многи су запиткивали шта ће и ко ће. До јуче сам се надао да ће променити став. Када је дошао јуче и донео ми овај сат на поклон, у знак захвалности, знао сам да је крај. Шта да кажем? Донеле су ове две и по године радост, нестварне ствари. Ово ћемо сагледати тек са временске дистанце. Ево, 23. годину функционишем као руководилац, никад нисам имао оваквог човека", рекао је Терзић. 

Конференцији за медије присуствовале су, поред Мркеле и Терзића, и легенде клуба – Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон и Јован Куле Аћимовић, као и председник клуба Светозар Мијаиловић.

Нико од присутних није хтео да говори о спекулацијама и наговештају да ће нови тренер српског шампиона бити Дејан Станковић

Историјске две и по године 

Милојевић је у Звезду дошао на почетку сезоне 2017/18, и до данас урадио изузетне ствари.

Један пласман у Лигу Европе и касније презимљавање у том такмичењу у првој сезони на клупи, да би у наредне две сезоне лествицу подигао још више увођењем екипе у Лигу шампиона два пута узастопно (2018/19. и 2019/20), уз велику победу над шамионом Европе, Ливерпулом.

Уз то, он је са најтрофејнијим српским клубом освојио две титуле првака Србије – 2018. и 2019. године, а ушао је у историју клуба и по томе што је тек други тренер који је успео да оствари више од стотину победа, поред легендарног Миљана Миљанића.

Треба истаћи и податак да је као тренер Звезде Владан Милојевић у 12 европских двомеча играних у квалификацијама у три такмичарске године остварио импозантних 12 победа, тј. пролазака! 

Звезда је тренутно прва на табели Линглонг Суперлиге Србије са 55 бодова, 11 више од најближег пратиоца и вечитог ривала.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво