Букти расистички пожар у Италији

Расистички "пожар" у Италији букнуо је, распламсао се и никако да буде стављен под контролу. Пироман је угледни спортски лист Коријере дело спорт, који је на и овако напету ситуацију у италијанском фудбалу само долио уље.

Један од два највећа спортска листа је у четвртак, пред дерби између миланског Интера и Роме, избацио насловну страну којом је непримерено најављен утакмица 15. кола Серије А.

"Црни петак" наслов је чланка, уз приложену фотографију најбољих играча два тима, Ромелуа Лукакуа и Криса Смолинга. Како су оба играча тамнопута, реакција јавности је била веома бурна, уз оцену да се ради о расизму.

Осуда јавности је била снажна, лист се нашао на удару критика, а само дан касније је осванула нова насловница.

"Расисти, ко?", објављено је на насловној страни Коријере дело спорта, уз додате текстове из тог листа који су оштро критиковали расизам на Апенинима.

Ту су подсетили изјаве многих стручњака, али и на случај Марија Балотелија и споменутог Лукакуа, који су били жртве расизма навијача.

За сада није покренута истрага против Коријере дело спорта, а како сада ствари стоје, колико год су под лупом јавности, уредници листа ће наставити да на свој начин реагују на ову тему. Могуће ће то утицати да се пожар прошири...

Интер и Рома састају се од 20.45 на стадиону "Ђузепе Меаца".

број коментара 0 Пошаљи коментар