Солскјер на клупи "црвених ђавола"

Легендарни фудбалер Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер водиће екипу до краја сезоне, саопштио је клуб са Олд Трафорда.

Норвежанин ће заменити Португалца Жозе Муриња, који је добио отказ након серије лоших резултата.

Солскјер је у периоду од 1996. до 2007. године одиграо 366 утакмица за Јунајтед и постигао 126 голова, од којих је свакако најважнији погодак за тријумф у финалу Лиге шампиона против Бајерна 1999. године у 93. минуту. Деби на клупи Јунајтеда могао би да има у суботу на утакмици са Кардифом.

"Манчестер Јунајтед је у мом срцу и бриљантно је да се враћам у новој улози. Радујем се раду са тимом и свима у клубу", изјавио је досадашњи тренер Молдеа, који је већ радио у Јунајтеду као тренер резервног тима, а има и искуство у Премијер лиги јер је водио Кардиф пре четири године.

По завршетку играчке, започео је тренерску каријеру са променљивим успехом. У Норвешкој је освојио две титуле са Молдеом, док је на Острву био менаџер Кардифа, али се та епизода завршила неславно, испадањем у Чемпионшип. У стручном штабу биће и Мајкл Филан, Мајкл Керик и Кирон Мекена.

Норвежанин ће се по завршетку посла у Манчестеру вратити у Молде, изјавио је директор клуба Ојстајн Нерланд.

Молде је изашао у сусрет жели бившег фудбалера Јунајтеда да се врати на Олд Трафорд, али пошто има уговор до 2021. године мора да се врати у Норвешку по завршетку сезоне на Острву.

"Јунајтед је питао Молде да му позајми менаџера, што је само по себи велики догађај, а постоји и искрени договор Солскјера и клуба. Срећни смо што смо пустили Олеа, ово је прилика да се чује за Молде и ставимо га на мапу Европе", рекао је Нерланд за норвешке медије.

Клуб са Олд Трафорда је за одсуство Солскјера из Молдеа платио два милиона евра.

Норвешка лига креће 31. марта и траје до 1. децембра 2019. године, па ће до повратка Солскјера екипу да води помоћник Ерлинг Мое.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара