Српска база за Мундијал је Светлогорск, место код Калињинграда

Фудбалски савез Србије изабрао је базу у којој ће национални тим боравити током Светског првенства у Русији, а одлука је да репрезентација буде стационирана у Светлогорску, месту у близини Калињинграда.

Мундијал у Русији се одржава од 14. јуна до 15. јула наредне године, а Србија ће своју базу имати у Светлогорску, месту у близини Калињинграда. 

Светлогорск се налази на 30 минута од аеродрома "Храброво" у Калињинграду, као и на око 25 минута од центра Калињинграда, односно стадиона "Калињинградска арена", где ће Србија (22. јуна) играти други меч у оквиру Групе Е против Швајцарске.

Први сусрет на СП у Русији, "орлови" играју 17. јуна у Самари против Костарике, а последњи дуел у групи је на програму 27. јуна у Москви, где нас очекује сусрет са Бразилом.

"Место је мирно, веома лепо, омогућава нам пријатан боравак за припреме", рекао је Горан Буњевчевић, спортски директор репрезентације.

"Уверени смо да ће играчи имати одличне услове за рад и одмор, односно да ће бити задовољни условима боравка у Русији", додао је он.

Светлогорск је град препун зеленила, миран, познат као драгуљ балтичког мора и веома атрактивна дестинација за руске и западноевропске туристе. Ради се о месту различитих обичаја, архитектуре, културе европске и руске, које заједно живе у хармонији. Град је већим делом смештен у боровој шуми, излази на балтичко море.

Хотел "Фалке резорт" у коме ће бити смештена репрезентација Србије лоциран је на узвишењу, на 400 метара од обале мора, а окружен је лепом природом, парком и боровом шумом. Главна хотелска зграда је дизајнирана у стилу замка из пруске ере.

"На два минута од хотела налази се терен на коме ће репрезентација тренирати, који је у одличном стању. Избором места, хотела и терена мислим да је Савез омогућио играчима заиста сјајне услове током учешћа и боравка на највећем планетарном такмичењу", рекао је Буњевчевић.

У овом тренутку још се изводе одређени радови на терену тренинг центра "Балтија", граде се свлачионице, али до завршетка (очекује се да све буде завршено до марта) све ће бити урађено по Фифиним стандардима, са природном травом, салом за прес-конференцију, трибином која прима 500 људи, рефлекторима.

На крају и информација око удаљености Светлогорска и Калињинграда од Самаре и Москве, где ће "орлови" играти прву и трећу утакмицу у групи. Чартер-лет за Самару траје два и по сата, а чартер-лет до Москве сат и четрдесет пет минута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво