„Орлови“ успешно започели азијску турнеју

Кина – Србија 0:2 (0:1). Репрезентативци Србије савладали су головима Љајића и Митровића упорне Кинезе у пријатељском мечу. Следи, за четири дана, дуел против Јужне Кореје у Бусану.

Србија је савладала Кину у изузетно узбудљивом мечу. Противник је био силовит, али само у првих петнаестак минута оба полувремена. У првом полувремену виђен је један гол и понека полуприлика на обе стране. Знатно садржајније је било друго полувреме, а једини "кривац" што Кинези нису постигли гол је голман Рајковић, који је ушао у игру у другом полуврмену и имао пуне руке посла. "Орлови" успевају да казне пропуштене прилике Кинеза и мирно приведу меч крају.

Кинези су агресивно ушли у меч. Међутим, њихов притисак је трајао петнаестак минута. Потом је наша селекција преузела иницијативу, стварала шансе и све више претила голу противника.

У једној таквој акцији створила се гужва у казненом простору противника. Прво је Тадић покушао, али његова два шута су изблокирана, потом се лопта одбила до Љајића, који је био прецизан и голман Кине је био савладан, 1:0 за Србију.

Наставила је наша селекција да ствара шансе, а противник је претио из контре. Стојковић је неколико пута сјајно интервенисао и спречио нападе Кинеза.

Вредна помене је и акција наше селекције у 40. минуту, када је на набачену лопту у висини петерца Митровић шутирао главом, али голман Кинеза је успео да сачува своју мрежу.

После свега, "орлови" су на полувреме отишли са минималном предношћу.

У наставку, прва је запретила Србија. Сјајан пас у шеснаестерац, Митровић је био сам испред Џун Линга у 48. минуту, шутирао је, али је голман противника успео да одбрани своју мрежу.

Већ у наредном нападу Кинези успевају да преваре нашу одбрану, али је Рајковић пратио ситуацију и интервенисао ван свог шеснаестерца.

Кинези настављају да стварају шансе, у 51. минуту добра прилика, али је Рајковић поново сјајан. У 56. минуту поново су Кинези у нападу, сам је остао Гао Лин, али је Рајковић крајњим напором успео да одбије лопту, уследио је још један шут, али Обрадовић избија лопту у корнер.

У 61. минуту Митровић највиши у скоку у висини петерца, шутира главом, а Џун Линг поново спасава своју мрежу и избацује лопту у корнер.

Потом су почели да јењавају напади домаћина. Поново су наши фудбалери преузели иницијативу. Ређали су се напади "орлова", из једне такве прилике Живковић је асистирао Митровићу, који, у 69. минуту, успева да савлада голмана Кине за 2:0.

До краја сусрета било је још неколико полушанси на обе стране, али није било промене резултата.

Ток меча:

14.25 – Крај меча. Кина – Србија 0:2.

14.02 – ГОООЛ! Србија води са 2:0. Стрелац је Митровић у 69. минуту. Живковић је пронашао Митровића у шеснаестерцу, који је коначно успео да савлада кинеског голмана.

13.37 – Почело је друго полувреме.

13.20 – Полувреме. Кина – Србија 0:1.

12.55 – ГОООЛ! Србија води са 1:0 против Кине. Стрелац је Адем Љајић у 20. минуту. После гужве у казненом простору, наши репрезентативци су из трећег покушаја успели да нађу пут до мреже. У таквој ситуацији најприсебнији је био Љајић.

12.35 – Почео је меч између Кине и Србије.

12.02 – Састави тимова:

Кина: Јун Линг, Лин Пенг, Хијатинг, Леи, Јун Мин, Зенг, Пенг, Гао Лин, Ханг Бо, Ханг Чао, Ју Хао.

Србија: Стојковић, Обрадовић, Д. Тошић, Ивановић, Рукавина, Милинковић-Савић, Гудељ, Љајић, Костић, Митровић, Тадић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво