Суд: Црвена звезда да исплати Друлићу милион евра с каматом

Виши суд у Београду наложио је првостепеном пресудом Фудбалском клубу Црвена звезда да њеном некадашњем фудбалеру Горану Друлићу испалти више од милион евра са каматама на име дуга у вези са његовим трансфером у шпанску Сарагосу, сазнаје Танјуг.

Првостпеном пресудом Друлићев тужбени захтев је делимично усвојен, пошто је суд наложио Црвеној звезди да му исплати 1.022.583, 76 евра, док је захтев за преостали износ од око 200.000 евра одбијен.

Камате ће према одлуци суда, за период од 2005. го 2012. године бити обрачунате по стопи коју прописује Европска централна банка, а за период од краја 2012. до исплате по каматној стопи прописаној Законом о затезној камати, све у динарској проптивредности по средњем курсу Народне банке Србије.

Трошкове судског поступка од 1.3 милиона динара такође иду на рачун београдског клуба.

Уколико ова пресуда постане правоснажна, Црвена звезда ће бити дужна да Друлићу исплати дуг и камате и судске трошкове у року од 15 дана, а у супротном прети јој принудно извршење.

Пресуда је донета 13. фебруара, а 31. маја је клуб уложио жалбу на пресуду Апелационом суду, који ће донети правоснажну одлуку.

Иначе, недуго након подношења ове Друлићеве тужбе суду против Црвене звезде" био је покренут кривични поступак против тадашњих функционера ФК Црвена Звезда Драгана Џајића, Владимира Цветковића и Милоша Маринковића, због сумње да су злоупотребама присвојили новац од трансфера, поред Друлића, од још неколико фудбалера.

Међутим, након неколико година суђења, судски поступак против њих је обустављен пошто су у новембру 2012. добили помиловање тадашњег председника Србије Томислава Николића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво