Читај ми!

Митровић: Најважније је да нисмо изгубили

Фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић рекао је да би његова екипа највероватније победила Велс да није примила глуп гол из једанаестерца, али да је најважније да је остала непоражена у квалификацијама. Србија је одиграла нерешено 1:1 са Велсом у Београду, у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство и задржала водећу позицију у групи.

"Узели смо бод, и даље смо први. Имамо два 'пенала' код куће, играћемо против Грузије и Молдавије и видећемо. Не бих да коментаришем пенал, мислим да је био и за нас, али судија је тако видео. Примили смо гол из наших грешака, у првом полувремену смо имали шансе, али фалио је завршни пас. Било је тешко, играли су са много играча у 16 метара, није могла лопта да прође од меса", рекао је Митровић новинарима после утакмице.

Србија је одиграла нерешено 1:1 са Велсом у Београду, у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство. Велс је повео у 35. минуту голом Арона Ремзија из пенала, а изједначио је Александар Митровић у 73. минуту.

"Одиграли смо океј и, да нисмо примили глуп гол, вероватно бисмо добили утакмицу. Али нисмо изгубили, и даље смо непоражени. Идемо даље, сјајна је била атмосфера", додао је Митровић.

Говорећи о дебитанту Александру Пријовићу, који је асистирао код гола, Митровић је рекао да ће он бити велико појачање.

Пријовић је рекао да му је жао што екипа није победила.

"Било би боље да смо победили. Играо сам 20 минута, а асистенција се рачуна као гол. Није било лоше. Требало је да нам свира пенал у другом полувремену, али не можемо ништа да мењамо. Показали смо карактер, вратили се после 0:1. И даље смо први на табели, ништа се не мења. Једва сам чекао да дебитујем, да помогнем. Надам се да ће бити бољих партија, очекивао сам победу, али не могу бити незадовољан", рекао је он.

Пријовић је додао да је атмосфера на стадиону била одлична и да би у свакој утакмици навијачи требало да буду 12. играч Србије.

Србија је остала прва на табели Групе Д са 12 бодова, колико има и Ирска, док Велс и Аустрија имају по осам.

Репрезентативац Србије Матија Настасић рекао је да екипу чекају још четири финала.

"Не би требало да будемо незадовољни, остали смо на првом месту. Желели смо да победимо и остваримо важан корак ка Русији. У првом делу нисмо били на нивоу, требало је да одиграмо брже и стварамо много шанси. У другом смо постигли гол, нисмо изгубили, што је најважније. Идемо даље, чекају нас четири финала. Не треба да коментаришемо суђење, али судија је требало да има исти критеријум", навео је он.

"Треба да гледамо нашу игру, да напредујемо из утакмице у утакмицу. Свака ће бити тешка до краја. Неће нам бити лако код куће ни против Молдавије ни Грузије, а играмо и у Ирској. Имамо огромну жељу да се пласирамо на Светско првенство", додао је Настасић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво