Читај ми!

Божовић: Остали смо дужни у прошлом дербију

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је његова екипа "остала дужна" у прошлом "вечитом" дербију и да ће учинити све да се искупи и победи Партизан у предстојећој утакмици.

"Остали смо дужни у прошлом дербију. Као последица лоше игре је примљен гол, а Партизан није бриљирао, али је за нијансу био бољи. Верујем у ову екипу, надам се да ће бити празник за све који дођу на стадион, па и за ове на терену", рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

Звезда ће се играти против Партизана у 24. колу Супер лиге Србије. Црвено-бели ће на дан "вечитог" дербија прославити 72. рођендан.

Божовић је навео да ће утакмица сигурно бити неизвесна, а да би "добра игра и победа" били највећи поклон навијачима за рођендан.

"Један од највећих дербија у Европи, највећи у Србији, иако многи пљују по том фудбалу. Ова утакмица увек изазива велику пажњу. Тешко је прогнозирати резултат, али се надам да ћемо победити уз подршку наших навијача", додао је тренер Звезде.

Утакмицу ће судити Мајо Вујовић, иако је било планирано да арбитар буде Милорад Мажић, што је изазвало бурне реакције и "рат саопштењима" Звезде, Партизана и многих других клубова Супер лиге.

Божовић је казао да уочи утакмице жели да говори само о фудбалу јер ће се у суботу "играти фудбал".

"Ови људи који се оглашавају, подгрејавају негативну атмосферу, нека размисле шта може да се дешава на терену и око њега. Што се мене тиче, очекивао сам Мажића. Објективно је то најбољи судија, а најбољи треба да суди највећу утакмицу. Вујовићу ће бити веома тешко јер су све очи упрте у њега. Вероватно има притисак, а тај притисак су наметнули они који су га поставили да суди. Надам се да неће погрешити. Ако погреши неће бити крив, биће крив онај ко га је довео", казао је Божовић.

Звезда ће у "вечитом" дербију имати све играче на располагању, осим од раније повређеног Михаила Ристића.

Божовић је навео да пред дерби увек има позитивну трему јер је реч о "за њега највећој утакмици са највећим ривалом". Као предност Звезде, истакао је домаћи терен и стадион, као и шест бодова предности на табели. Он је навео да се не плаши да ће Гелор Канга бити испровоциран и поновити грешку као против Лудогореца у квалификацијама за Лигу шампиона, када је добио црвени картон.

Такође, рекао је да много очекује од Канге и његових саиграча из везног реда Мичела Доналда и Дамјана Ле Талека, за које је казао да имају квалитет и да "изгледају много боље" него на крају прошле полусезоне.

Тренер Звезде је истакао да победа у дербију неће одлучити освајача титуле и оценио је да ће трка "бити неизвесна до самог краја".

Упитан да ли очекује Партизан са једним или два нападача, Божовић је рекао да је Звезди свеједно.

Као највећи квалитет "вечитог" ривала истакао је одличне појединце, посебно у нападу.

"Партизан има неколико изванредних појединаца. Урош Ђурђевић је у изванредној форми и он је највећа опасност. Ту је и Леонардо. Та двојица могу да направе проблеме. Исто тако Марко Јанковић или Ален Стевановић ако буду играли. Нападачка линија Партизана је сасвим солидна", рекао је Божовић.

Утакмица ће играти у суботу од 18.00 на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је апеловала на све посетиоце да "што раније" дођу на стадион како би се избегле гужве. Најављена је "ригорозна контрола" на улазима, а капије ће бити отворене три сата пре почетка утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво