Николић: Добри резултати у сенци догађаја у вези са клубом

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да су добри резултати његових фудбалера пали у други план због избора у клубу, и да су сада све мисли усмерене ка гостовању код Радника у Сурдулици. Шеф струке црно-белих говорио је и повређеним играчима, којих има више него било кад ове сезоне.

Партизан је у последњих девет утакмица у свим такмичењима остварио осам победа, уз један реми (у дуелу са сјајно вођеном екипом Радничког из Ниша), али је главни фокус медија који директно прате клуб био на избору нове управе, која је коначно и изабрана у понедељак.

"Чињеница је да се налазимо у доброј резултатској серији и чињеница је да је тај резултат остао у другом плану због осталих догађања око клуба, али сада су све мисли усмерене на гостовање у Сурдулици, јер та утакмица на неки начин може бити прекретница за нас и за наставак шампионата", рекао је Николић новинарима у Београду.

Партизан се победама вратио током седмице, када је у осмини финала Купа Србије савладао екипу српсколигаша, екипу Жаркова. Црно-бели не намеравају да престану са тим ни на југу Србије, иако играју против тима који, у комбинацији са можда не идеалном подлогом за игру, може да буде итекако незгодан.

"Радник је у последња два кола забележио две победе и то је екипа која је знала да буде непријатан противник Партизану, поготово у Сурдулици. Очекујем да видим максимално ангажован, агресиван, мотивисан и борбен Партизан, до крајњих граница својих могућности, Партизан који зна шта хоће на терену, а изнад свега овога дисциплинован Партизан и Партизан који је тим, а не група појединаца", рекао је Николић.

Тренер је казао да екипа има великих проблема са повредама.

"Улазимо у новембар, а живимо, радимо и играмо фудбал у Србији у условима који су такви какви јесу и ту пре свега мислим на стање терена. Имамо четири дисторзије зглоба у претходних седам до 10 дана. То су повреде које су настале без контакта. Пред данашњи тренинг имамо три или четири знака питања када је реч о тиму који ће почети меч у Сурдулици", рекао је Николић, који није желео да открије ко ће добити прилику на десном беку уместо Мирослава Вулићевића – Радин, Богосавац или неко трећи.

"Опоравиће се сви ти играчи. Можда ће неки који до сада нису играли добити већу шансу и они имају пуно поверење и мене и свих у клубу", рекао је Николић.

Тренер Партизана је говорио и о Урошу Ђурђевићу, капитену младе репрезентације Србије, који је против Нишлија одиграо вероватно и најслабији меч откако је стигао у Хумску, успут промашивши шансу меча.

"Он долази из специфичне ситуације – није прошао припреме, дуго није играо у континуитету. Има сјајна два месеца иза себе у Партизану. Свако ко ово анализира схвата да је пад морао да дође. Одморио се и освежио током недеље и очекујем од њега једну квалитетну партију у Сурдулици. Он је свакако фудбалер који увек даје целог себе екипи", закључио је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво