Читај ми!

Србија је у финалу Светског првенства!

Репрезентација Србије после продужетака савладала Мали са 2:1 и пласирала се у финале Светског првенства за играче до 20 година. Бразил противник "орлића" у финалу које се игра у суботу, од седам сати ујутро по средњоевропском времену.

Омладинска репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства на Новом Зеланду, пошто је у полуфиналу у Окланду, после продужетака, победила Мали са 2:1.

Голове за Србију постигли су Андрија Живковић у четвртом и Иван Шапоњић у 101. минуту, док је стрелац јединог поготка за Мали био Јусуф Коне у 39. минуту.

Србија је у првих пола сата меча одиграла одлично – диктирала је темпо, имала је лопту у свом поседу, стварала је шансе... Само четири минута је изабраницима Вељка Пауновића било довољно да направе прву праву шансу и поведу.

Штопер Србије Срђан Бабић је дугом лоптом пронашао Немању Максимовића, који ју је послао кроз одбрану Малија до Живковића. Фудбалер Малија Сулејман Кулибали је успео једино да закачи лопту, она је потом стигла до играча Партизана, који је изашао сам испред голмана Малија и лако ју је послао у мрежу.

Након водећег гола Србија је имала још две стопостотне шансе и прилику да можда реши победника после првог полувремена.

Прво је један одбрамбени фудбалер Малија у 13. минуту поклонио лопту Штаниши Мандићу, он ју је вратио до Сергеја Милинковића-Савића, који је шутирао са петнаестак метара, али је Кулибали овог пута био одлично постављен и избацио лопту практично са гол-линије.

Милан Гајић је у 21. минуту одлично центрирао с десне стране, лопта је стигла до Мандића, који је шутирао са ивице петерца, али је лоше захватио лопту, па је чувар мреже Малија успео да интервенише.

Мали се тек у финишу првог дела игре ослободио притиска, а први ударац ка голу Србије упутио је у 35. минуту. Само четири минута касније афричка селекција је стигла до изједначења.

После неуспешног напада Србије Мали је кренуо у контранапад, који је завршен ударцем Јусуфа Конеа са 25 метара.

Мали је до краја првих 45 минута могао и до преокрета, али је шут Дијаре зауставио Предраг Рајковић.

Како је почело прво, тако је почело и друго полувреме – приликом за Србију, али Мијат Гаћиновић није био прецизан. Међутим, након те шансе за Србију, Мали је поново преузео иницијативу и претио Србији.

До нове шансе за Србију чекало се до 70. минута, када је Милан Гајић одлично шутирао са 25 метара, али је лопту зауставила пречка. До краја утакмице Мали је био опаснији, Србија је деловала уморније и спорије, али није било промене резултата, па се отишло у продужетке, треће узастопно за Србију на овом шампионату.

У додатних 30 минута Србија је била боља, а бољу партију крунисала је голом у 101. минуту.

Живковић је извео корнер са леве стране, највиши у скоку био је Милош Вељковић, он је само проследио лопту до Шапоњића, који је после ударца главом затресао мрежу.

Мали је од 112. минута имао играча мање на терену, пошто је Коне зарадио други жути картон.

У финишу другог продужетка Србија је пропустила две феноменалне прилике за убедљивију победу, а у обе ситуације актери су били фудбалери Партизана – Живковић и Шапоњић. Прво је Живковић, после асистенције Шапоњића, погодио пречку, да би потом Шапоњић промашио гол са неколико метара.

Изабраници Вељка Пауновића ће у финалу играти против Бразила, који је у другом полуфиналу убедљиво савладао Сенегал са 5:0.

Финале Светског првенства на програму је у суботу од седам часова по средњоевропском времену.

Овако је протекао меч:

12.00 – Крај меча, Србија је у финалу Светског првенства, где ће играти против Бразила!

11.57  Још једна невероватна прилика за Србију. Контранапад, Живковић је проиграо Шапоњића, али овај није захватио лопту како је желео. 

11.56 – Пречка! Шапоњић се изборио за лопту, упослио Живковића, али је стрелац првог гола овај пут погодио пречку. 

11.47  Мали остаје са десеторицом на терену. Јусуф Коне је зарадио други жути картон. Међутим, траје расправа са судијом, пошто фудбалери Малија не дозвољавају арбитру да извуче црвени. Због тога, по жути картон су добили голман Дијара и Кулибали.

11.44 – Једну шансу је створио упорни Живковић, који је приморао противника на грешку, али је мало недостајало да лопта дође до стопала Ивана Шапоњића. 

11.39 – Одмор. Пред почетак другог продужетка, Србија има предност. 

11.35 – ГОООЛ! Иван Шапоњић!!! Живковић је убацио из корнера, Вељковић главом шутира, а Шапоњић преусмерава лопту у мрежу!

11.24  Почео је први продужетак. 

11.19 – Крај. Трећи пут заредом, Србија ће играти продужетке. 

11.03  У неколико десетина секунди две прилике за Србију. Милинковић-Савић је оба пута пробао главом, али је први пут, из изгледније прилике, био непрецизан, док је нешто касније, слаб ударац, из тешке позиције, завршио у рукама голмана Малија. 

10.58 – Каква прилика за Србију! Милиметри су недостајали да "орлићи" поново дођу до предности. Гајић је феноменално шутирао са дистанце, али је застрашујућ ударац зауставила пречка, а потом је лопта пала пред гол-линију.

10.53 – Колосална прилика за Мали, Самасеку је био очи у очи са Рајковићем, али је голман Србије одбранио! 

10.33  Већ после неколико секунди велика прилика за Србију. Гаћиновић је шутирао неколико сантиметара од стативе, а можда је могао и да упосли Мандића на другој стативи. 

10.33 – Почео је други део игре. 

10.17 – Полувреме. Србија је била далеко бољи ривал у првих пола часа игре, али је онда Мали преузео утакмицу у своје руке, диктирао темпо, дошао је до изједначења и одаје бољи утисак.

10.12 – Феноменална прилика за Мали, али је овај пут Рајковић одлично интервенисао и спречио Дијару да постигне гол. 

10.10 – ГОООЛ! Мали је изједначио преко Конеа. Контранапад афричке екипе није успео, али је зато Коне страховитим ударцем са 30 метара пет минута пре одласка на одмор савладао Рајковића.

9.51  Још једна фантастична прилика за Србију. Мандић није успео да лопту захвати како је желео, зато није било опасности по гол Малија. 

9.43 – Одлична прилика за Србију. Милинковић-Савић је шутирао са десетак метара, али је са гол-линије лопту избацио Кулибали. 

9.34 – ГОООЛ! Андрија Живковић у четвртом минуту доноси вођство Србији. Максимовић је послао лопту пред гол противника, Кулибали није успео да је заустави, а Живковић ју је без проблема сместио иза леђа голмана Дијаре.

9.30 – Почео је меч у Окланду. 

9.28  Мали: Дијара, Коне, Кулибали, Маига, Думбија, Гбакле, Самасекоу, Дијара, Сако, Траоре, Дијало.

9.28  Србија: Рајковић, Гајић, Антонов, Здјелар, Вељковић, Бабић, Максимовић, Мандић, Гаћиновић, Милинковић-Савић, Живковић.

9.25 – Играчи су изашли на терен, за неколико минута ће почети утакмица. 

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво