Читај ми!

Србија у четвртфиналу СП!

Репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства за фудбалере до 20 година савладавши Мађарску са 2:1 (0:0) после продужетака у Данидину на Новом Зеланду. "Орлићи" ће четвртфиналу играти у недељу од 06.30 са селекцијом САД.

У регуларном току утакмица је завршена резултатом 1:1, после врло драматичне завршнице у којој су се наши репрезентативци изборили за нерешен резултат. Стрелци су били Мерво у 57. минуту за Мађарску и Шапоњић у 90. за Србију.

После жестоке борбе "орлића" и сталним нападима са једним играчем мање, пласман Србији међу осам најбољих репрезентација на свету у узрасту до 20 година донео је Мађар Талабер аутоголом у 119. минуту, после центаршута Шапоњића.

Противник Србији у четвртфиналу биће селекција САД, која је са 1:0 победила репрезентацију Колумбије.

Четвртфинални меч играће се у Окланду у недељу од 6.30 по нашем времену, наравно уз пренос на РТС-у.

Ток меча: 

08.29 - Крај утакмице, Србија је изборила пласман међу осам најбољих младих селекција на Светском првенству! 

08.27 - ГОООООЛ! Аутоголом Саладера у 119. минуту утакмице Србија води са 2:1! 

08.17 - Иако је Србија у продужетке ушла са играчем мање, то се на терену не примећује. И на почетку другог продужетка, неколико шанси за наше нападаче.  

08.11 - Крај првог продужетка. Други меч осмине финала, који се у исто време игра на другом терену, између Малија и Гане, завршен је победом Малија од 3:0.  

07.51 - Крај 1:1. Играће се продужеци. После драматичне завршнице, у којој је Србија изједначила у првом минуту надокнаде времена, судија је одсвирао крај и другог полувремена. У продужетке Србија улази са играчем мање.  

07.49 - Србија са 10 играча! Дуел Гајића на левој страни доводи до прекида и другог жутог картона због кога Србија остаје са 10 играча.

07.48 - ГОООООООЛ! Шапоњић главом постиже гол у првом минуту надокнаде времена!

07.45 - Гаћиновић шутира, али опет недовољно прецизно. Још неколико минута до краја. 

07.41 - Нова добра прилика за Србију, али лопта после неколико покушаја наших играча у казненом простору Мађарске, одлази високо изнад гола. Репрезентативци Србије у сталној офанзиви и шансама, али недостаје завршни ударац.

07.30 - Мандић сјајно шутира, али одлични голман Мађара поново брани! 

07.15 - Гол за Мађарску! Јанковић у одличној шанси, али се лопта одбија и Мађари успевају да један контранапад реализују у вођство од 1:0.

07.12 - Прва измена код Мађара. Излази Кечкеш, а у игру улази Атила Саладер. Очигледно да је за екипу Мађара проблем како зауставити Мандића, па се селектор определио за ову измену из опреза да Кечкеш у неком наредном дуелу не "заради" и други картон.

07.08 - Други жути картон за Мађарску. После дуела у скоку са Мандићем, капитен Мађарске Кечкеш "зарадио" је жути картон, други за његову екипу. Почетком другог полувремена лопта готово стално у поседу наших играча.   

07.04 - Почело је друго полувреме. Већ у првом минуту два шута на гол Мађарске, али Шекељи на висини задатка. 

06.55 - Завршено је прво полувреме осмине финала између омладинских репрезентација Србије и Мађарске. Резултат 0:0, уз неколико врло изгледних шанси "орлића" које нису реализоване захваљујући одличним одбранама голмана Шекељија. 

06.53 - Најбоља шанса и напад на утакмици! Мандић се пробија по десној страни и са десног угла петерца шутира, али сјајном интервенцијом Шекељи поново успева да сачува гол. У наставку Мађари праве прекид, а због намерног фаула Шалају добија први жути картон на утакмици. 

06.43 - После корнера, нова шанса за гол. После центаршута из корнера са леве стране, у гужви се најбоље снашао Максимовић и сјајно шутирао, али голман Мађарске Шекељи је опрезан и успева да одбрани мрежу.

06.35 - Најозбиљнија шанса за "орлиће"! Грујић се пробија до шеснаестерца Мађарске и шутира у горњи леви угао гола Мађарске. Голман успева крајњим напором да лопту избаци у корнер. 

06.25 - Добра шанса за Србију! Максимовић пролази по десној страни и центрира са ивице шеснаестерца, шут главом Мандића са ивице петерца, али лопта одлази крај гола Мађарске. 

06.20 - Првих петнаестак минута дуела равноправних ривала протиче у тактичкој игри на средини терена. По статистици, Мађарски играчи незнатно чешће у поседу лопте, а наши репрезентативци имали пар шутова према голу, али без већих шанси за погодак.

06.00 - Почела утакмица омладинских репрезентација Србије и Мађарске.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво