Пораз који охрабрује

Шведска - Србија 2:1 Србија забележила и трећи пораз на припремној мини-турнеји. Шведска савладала "орлове" головима Тоивонена и Ибрахимовића са беле тачке. Невен Суботић стрелац за Србију. Много бољи утисак оставила нова репрезентација него што то резултат показује.

Трећи меч Михајловића на клупи Србије није био срећан, бер када је резултат у питању. Ипак, игра Србије била је много боља него у претходна два меча, што може да храбри пред квалификације за светско првенство у Бразилу.

Чини се да је формација коју форсира Михајловић све „ближа" нашим фудбалерима, који су у првом полувремену, а и у добром делу другог, били бољи противник од домаћина.

Прву полуприлику на мечу имала је Шведска. После несигурне интервенције голмана Алексића, покушао је Ларсон из даљине, али се наш голман на време вратио на гол и ухватио лопту.

Србија је прву прилику имала у деветом минуту. Иван Обрадовић се изборио за једну лопту у скоку, лопта је стигла до Дарка Лазовића, који је после неколико дриблинга шутирао са ивице казненог простора, али преко гола Исаксона.

Добра игра „орлова" резултира још једном добром приликом за гол. Петровић је дугом лоптом избацио Лазовића, који је правовремено упослио Зорана Тошића, али фудбалер московског ЦСКА шутира право у голмана из врло изгледне ситуације.

У јеку напада Србије, Шведска долази до предности. После корнера са леве стране, голман Алексић лоше интервенише, испушта лопту, а Оли Тоивонен користи поклон и убацује лопту у празну мрежу.

Србија врло брзо узвраћа ударац. Прво је Тошић покушао из слободног ударца, онда и Лазовић, али је Исаксон два пута на месту. Ипак, после ударца из угла највиши у скоку је Невен Суботић и доноси изједначење „орловима".

Занимљив покушај видели смо у 34. минуту. Радосав Птеровић одлично је изнео лопту поред неколико шведских фудбалера, а онда покушао са половине терена да савлада Исаксона, који врховима прстију избија лопту у корнер.

До краја полувремена није било озбиљнијих прилика, али је Србија деловала као много озбиљнија и организованија екипа. Швеђани су без идеје, Златан Ибрахимовић је одлично чуван, а одличну партију пружио је Александар Луковић, повратник међу „орлове".

Пред излазак на терен у другом полувремену, Синиша Михајловић прави једну измену. Уместо изузетно несигурног Алексића у игру улази Дамир Кахриман.

И управо је Кахриман скривио једанаестерац из ког је Шведска стигла до новог вођства. Тоивонен је избегао офсајд замку, прошао поред нашем голмана који га је закачио, а сигуран извођач најстроже казне био је Златан Ибрахимовић.

Без обзира на предност „викинга", Србија наставља у добром темпу. Уместо Лекића у игру улази Стефан Шћеповић, али се формација и начин игре нашег тима нису променили.

Много боље репрезентација Србије играла је у првом полувремену. Као да су момци Синише Михајловића изгубили дах, па Швеђани много лакше излазе на крај са нападима „орлова".

Прво полувреме је било много занимљивије за гледање, умор као да је спречио „орлове" да одиграју снажно до краја, док су Швеђани били задовољни минималном предношћу, па су се чували за премијеру на континенталном шампионату.

На крају, можемо и морати бити задовољни како су наши репрезентативци одиграли мини-турнеју. Три пораза сигурно нису оно што смо желели, али делује да Михајловић зна шта ради. На нашим момцима је да наставе да тренирају, а нама да чекамо и да пружимо пуну подршку неким новим клинцима.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи