Читај ми!

Љајић: Морам да поштујем себе

Адем Љајић враћен са припрема репрезентације, јер није хтео да пева химну. "Волим Србију. Увек сам хтео да играм за ову земљу. Ипак, ако не поштујем самог себе, не може нико после да ме поштује", рекао Љајић по повратку у Београд.

Адем Љајић, везиста Фjорентине, враћен је са припрема А фудбалске репрезентације Србије, које се одржавају у Швајцарској, а на основу одлуке селектора Синише Михајловића базиране на играчевом кршењу потписаног Споразума о понашању, саопштио је Фудбалски савез Србије.

Љајић је Споразум прекршио тиме што није певао химну Републике Србије на пријатељској утакмици против Шпаније, одигране 26. маја 2012. године у Сент Галену.

Селектор Михајловић је у недељу одржао састанак са Љајићем. По добијању информације да Љајић из личних ставова није певао химну Србије и да ту неће бити промене, Синиша Михајловић саопштио je играчу да се врати кући.

Адем Љајић је по слетању на београдски аеродром дао своје виђење догађаја.

"Знате шта се десило, мени је стварно жао. Још сам под утисцима, али то је живот. Жао ми је због тога што се догодило, јер поштујем све. Волим Србију. Увек сам хтео да играм за ову земљу. Од 10. године играм у репрезентацији. Селектор је тражио да певамо химну. Ипак, ако не поштујем самог себе, не може нико после да ме поштује", рекао је Љајић.

Ипак, Адему Љајићу нису заувек затворена врата националног тима. Потребно је да о промени личног става обавести селектора Михајловића и онда ће, када играма и формом то заслужи, моћи поново да буде позван.

Фудбалски савез Србије саопштио je још на промоцији Синише Михајловића да ће му пружити сву подршку на путу успостављања нових правила понашања у А репрезентацији, а то чини и овом приликом.

Певање националне химне Србије уочи утакмица је једна од тачака Споразума, а Љајић је његовим потписом прихватио да ће се свих одредаба и придржавати, што у суботу није учинио.

број коментара 473 Пошаљи коментар
(субота, 07. јул 2012, 09:02) - anonymous [нерегистровани]

zalosno je ugovorom vezati ljude svoje zemlje da pjevaju himnu ,

kao da nesto nije uredu zadnji godina

(четвртак, 31. мај 2012, 22:08) - grobari bec [нерегистровани]

grobari

sinisa imas nasu podrsku,samo ne dozvoli da te politicari ponize.budi uveren da ce te grobari podrzati u celome svetu.Budi istrajan da ko voli ovu nasu srbiju treba da peva i da se dici njome

(среда, 30. мај 2012, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

Spasi i hrani

Da li je Himna Boze pravde, himna svih naroda koji zive u Srbiji, ili samo Himna Srba. Da li su Bosnjaci, Madjari, Slovaci, Albanci, Hrvati, Crnogorci takodje Srbi. Kada imate nacionalnu drzava, imate i nacionalnu himnu. Ako ne priznajete da jedan katolik, musliman, jevrej, budista i sta ja znam istovremeno jeste i srbin, onda nemojte ocekivati da ce svi oni pevati " spasi i hrani srpske zemlje i srpski rod" Ljajicu zameram samo to sto je potpisao takav ugovor, a ne misleci da ga ispostuje.

(среда, 30. мај 2012, 01:46) - anonymous [нерегистровани]

SRBIJO!!!!

A zar nije nacionalizam to što je taj klinac uradio?
Odbija da peva himnu zemlje u kojoj živi.
To je čist nacionalizam i neprofesionalizam.
Tim klincima manekenima koji koriste reprezentaciju samo da bi se što bolje prodali treba stati na rep. Da nauče gde im je mesto i koliko vrede.

(уторак, 29. мај 2012, 16:08) - спортски навијачи [нерегистровани]

Дата реч

Овде се ради о непослушности у испуњавању договореног,и уговором обавезујућег.Посебна одговорност је што се уговорено односи на делатност државног нивоа.Зато неиспуњавање певања химне има огромну тежину.
Шта би се десило када би свако од играча, народски речено, терао по своме?Да ли би таквој дружини уопште требао селектор и да ли би се све то,уопште, називало фудбалом? Без хармоније фудбалског тима у представљању земље,нема ни успеха.Да би се хармонија постигла, селектор и његов напор у координацији мора да се поштује.
Нација жели да се најбољи спортисти прикажу у најбољем светлу и тако потврде да су достојни да је презентују.Наступи врхунских спортиста се не вреднују само у техничко-тактичком смислу,већ и у узорном понашању!
Михаиловић је поступио као прави педагог.Показао је да ће својим озбиљним радом значајно унапредити струку и постићи одличне резултате.У томе га подржавамо.
Капа доле!

(уторак, 29. мај 2012, 16:01) - Mihajlo [нерегистровани]

Adem Ljajić je nula od čoveka

1. Prvo potpiše dogovor, pa ga onda prekrši. 2. Poziva se na svoje lične principe protiv pravila tima. 3. Konfliktna je osoba i provokator, čim je uspeo da isprovocira i svog trenera Rosija toliko da ovaj skoči da ga bije. 4. Ne poštuje ni svoju zemlju, ni svoj tim. Takav bi sutra nekome zabio nož u leđa i pravdao se da je to uradio iz poštovanja prema sebi.

(уторак, 29. мај 2012, 15:14) - Sinisa [нерегистровани]

U Kanadi

deca pevaju himnu svakog jutra u skoli a utorkom i na francuskom. Kad je jedan ucitelj negde u Nju Brounzviku ukinuo himnu, dobijao je smrtne pretnje. Svaki Srbin treba da dodje na stadion ili sportsku salu da cuje i vidi kako Kanadjani sa ponosom pevaju svoju himnu pre svake utakmice.
Imenjace, nisam te voleo kao igraca zato sto si igrao u Zvezdi, ali za ovo svaka ti cast !

(уторак, 29. мај 2012, 14:38) - anonymous [нерегистровани]

jos po jednu pa da zapjevamo

cini mi se da je vrag odnio salu

(уторак, 29. мај 2012, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

odgovor

bravo jes poznajes istoriju svaka ti cas

(уторак, 29. мај 2012, 13:38) - anonymous [нерегистровани]

Србија и Српска

Химна је светиња!!! Ја је пјевам увијек и увијек ћу!!! Нека будемо посљедњи на свијету, али мора се вољети своја нација, застава и химна које су опстале и крвљу браните.


Република Српска