Оболели спортисти се осећају добро

Двојица спортиста, учесника Универзијаде из Уганде и Аргентине, који су оболели од новог грипа смештени су на Војномедицинску академију и осећају се добро, наводи се у саопштењу организатора.

Епидимиолози су потврдили да је реч о особама које су у Србију ушле са вирисом, али без развијених симптома, тако да нема никога ко је грип добио у самом спортском селу.

"Потврда два нова случаја обољевања од грипа изазваног вирусом Х1Н1 међу спортистима на Универзијади у складу је са предвиђањима епидимиолога и епидимиолошком ситуацијом у земљи и свету", наводи се у саопштењу Универзијаде.

Све епидимиолошке и превентивне мере које се предузимају одговарају ситуацији, а лекари екипа сарађују са лекарском службом у селу. Осим тога, шефови делегација подносе свако јутро извештаје о здравственом стању својих спортиста, па је тако обезбеђен максималан увид у здравствено стање такмичара и учесника.

"Живот у селу се одвија нормално и спортисти су потпуно концентрисани на такмичења и спортске успехе", наводи се у саопштењу.

Од новог грипа у Србији је оболела 21 особа.

број коментара 0 Пошаљи коментар