Читај ми!

Орбовић: Никад ми није било лепше у репрезентацији

Рукометни репрезентативац Србије Милош Орбовић истакао је да се тим за утакмицу против Грчке припрема исто као за меч са Французима и верује да ће се све одрадити како треба. Посебно је истакао одличну атмосферу која влада у тиму и на терену и ван њега.

Рукометаши Србије у среду од 17 сати играју против Грчке у трећем колу квалификација за Европско првенство 2022. Године, а Орбовић је анализирао игру супарника.

"Спремамо исти рецепт као и против Француза. Не смемо да дозволимо лаке голове, да играмо јако одбрану и не трошимо пуно лопти. Ако нема техничких грешака, ако поштујемо лопту, са оваквом одбраном какву играмо, успех је загарантован. Грци су добра екипа. Гледали смо их како су победили Македонце и утакмицу са Израелом. Играју брзо, доста један на један. Ако им затворимо средину, реално је да не би требало да буде проблема после ове две утакмице. Видели смо колико можемо, у налету смо и верујем да ћемо одрадити како треба", рекао је Орбовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Десни бек украјинског Мотора оправдао је поверење стручног штаба у дуелима са Французима.

"Нисам се надао да ћемо одиграти овако добро утакмице са Французима. Слушали смо и пратили оно што нам је Тони рекао. Сакупили се, играли један за другог, испало је одлично. Резултат против Француске је невероватан. Имали смо одличну реализацију, нисмо губили лопте, а одбрана је била одлична".

Многи играчи истичу атмосферу у тиму, а то је потврдио Орбовић.

"Мени никада није било лепше у репрезентацији. Као породица смо, на терену, ван њега. Стварно је феноменално. Репрезентативац сам 4-5 година, био сам ту, па ме није било, али ово је најлепши период. Генерација смо, познајемо се од јуниора, стварно је лепо бити овде", рекао је Орбовић, који је као и остали играчи у суперлативу говорило о селектор Ђерону.

"Све су момци већ рекли. Уживамо, тренирамо добро. Анализирамо много, гледамо доста видео снимака. Веома паметно радимо. Одмара нас када смо уморни, испоштује нас максимално. Имамо пуно разумевање с његове стране", закључио је Орбовић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво