Ђерона: Нема лаких противника, али идемо на Европско првенство

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона верује да ће Орлови успети да се пласирају на Европско првенство 2022. у Мађарској и Словачкој. Констатовао је да нема лаких противника у нашој групи, али их добро познајемо и заслужујемо најбољи пласман.

Србија је у уторак жребом у Братислави добила ривале у квалификацијама и у групи 1 играће против Француске, Белгије и Грчке.

"И пре жреба рекао сам да је наш циљ да се пласирамо на Европско првенство 2022. и то се није променило ни сада. У данашњем рукомету морате поштовати све тимове, нема лаких противника, али Србија заслужује да се нађе на том такмичењу и сигуран сам да ће тамо и бити.", рекао је Ђерона.

Шпанац се потом осврнуо и на ривале у групи, укратко анализирао њихове тренутне ситуације у тимовима и констатовао да ће Орлови спремно дочекати почетак квалификација.

"Сви љубитељи рукомета у Србији знају да је Француска велики тим и да ће две утакмице са њом бити добра прилика да видимо на ком смо нивоу. Када се одмерите са најбољима, схватите где сте у ствари. Мораћемо да одиграмо перфектно како бисмо дошли у шансу да их победимо. Белгија је већ била противник у квалификацијама, наш тим је имао лош дан код куће, али зато је одиграо одличну утакмицу у гостима... У Грчкој је рукомет у развоју. Имају доста играча у иностранству, али и репрезентација расте, нарочито када игра код куће, пред својим навијачима. Победили су Северну Македонију у октобру 2018. и одиграли веома добар меч са Исландом и ремизирали у јуну 2019. Очекујем да ћемо спремни дочекати квалификације у новембру.", закључио је Ђерона.

Сличног мишљења о ривалима био је и капитен репрезентације Немања Илић.

"Добили смо коректну групу. Имамо добру шансу да се пласирамо на још једно Европско првенство. Са Белгијанцима смо у претходном циклусу ремизирали и забележили победу. Квалитетнији смо, али не смемо се опустити и мислити да ће бити лако. О Французима не би требало трошити речи. Сви знају ко су и како играју, али нису непобедиви. Са Грчком се нисмо састајали у претходном периоду, али ни ту нема дилеме. Квалитетнији смо и очекујем сва четири бода против њих.", јасан је капитен националног тима, Немања Илић.

Квалификације стартују у новембру и трајаће до маја 2021. године.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара