"Фурија" у финалу – рукометаши Шпаније бране европски трон

Рукометаши Шпаније други су финалисти Европског првенства и за титулу првака ће играти против Хрватске. Шпанци су оправдали улогу фаворита против Словеније и победили у полуфиналу резултатом 34:32.

"Црвена фурија" имаће прилику да одбрани титулу освојену у Хрватској пре две године, баш против "ватрених", који су са ивице амбиса дошли до шансе за историју и победе над Норвешком.

Шпанија је дозволила Словенцима да поведу на почеку и покажу зашто су убедљиво најпријатније изненађење оводишњег шампионата.

Међутим, већ након неколико минута су ухватили прикључак, а у финишу првог дела игре и стекли одлучујућу предност.

На петнаестоминутној паузи било је +5, што је у том периоду било и највеће вођство, али су "змајчеки" у наставку успели да се врате.

Серијом голова су на минут до краја смањили на 33:32 и чинило се да бисмо и у овом мечу могли да гледамо продужетке. Међутим, на неких 15 секунди до краја, Алек Дујшебаев, иначе син легендарног шпанског рукометаша Таланта, закуцао је лопту у мрежу и славље Шпанаца је могло да почне.

Управо је Дујшебаев био један од тројице најефикаснији играча Шпаније са шест голова, уз Анхела Фернандеса и Раула Ентрериоса. С друге стране, Словенију је предводио Јуре Доленец са седам погодака, једним више од Блажа Јанча, док се Блаж Благотиншек зауставио на пет.

Финале са Хрватском на програму је у недељу од 16.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво