Хрвати од ивице амбиса до шансе за историју!

Рукометаши Хрватске пласирали су се у финале Европског првенства, након једне од најдраматичнијих утакмица у историји такмичења. Хрвати су у полуфиналу савладали Норвешку након четири продужетка са 29:28.

"Ватрени" су тако дошли у прилику да се боре за пехар и једино злато које им недостаје у богатој историји, пошто су двапут били олимпијски, а једном светски прваци.

Хрватска ће у финалу у недељу од 16.30 сати играти против Шпаније, која ће након тријумфа над Словенијом имати прилику да брани европски трон

Хрватска је до сада освојила пет медаља на европским првенствима – сребрне 2008. и 2010, и бронзане 1994, 2012. и 2016. године.

Хрвати су победу умало испустили средином другог полувремена, када су дошли до три гола предности, али су дозволили противнику да се врати. У серијама су промашивали када се резултат ломио и разочарани ће играти за бронзану медаљу.

Екипа коју води Лино Червар је имала два гола предности на полувремену, при резултату 23:23 имала последњи напад, али је након конфузне акције капитен Домагој Дувњак изблокиран.

Меч је отишао у продужетке (игра се два пута по пет минута) и после првог, такође је био егал – 24:24. У следећем делу момци у црвеним дресовима су имали невероватну предност, гол вишка и напад на 30 секунди до краја, али су направили грешку.

Хрвати су у последњим секундама изборили седмерац, који је Дувњак погодио и наставило се у историм ритму.

Следећа два продужетка обележила су бројна пробијања, делом и због тога што су играчи били исцрпљени, па је било јасно да ће једна лопта одлучити.

Та једна је дошла поново у последњим секундама – Шего је одбранио страховит ударац противничког играча, у полуконтри је она дошла до Жељка Мусе, који је успео да се окрене и постигне победоносни гол "уз звук сирене".

Домагој Дувњак с осам и Игор Карачић са шест голова предводили су Хрватску, док Норвешкој није било довољно ни 10 погодака Сандера Сагосена.

Норвешкој је ово био други наступ у полуфиналу ЕП-а и други пораз. До сада није освојила нити једну медаљу, а највећи успех јој је четврто место из 2016. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво