Читај ми!

Српски теквондо не брине за будућност, Божанић и Ходабахши: Главни циљ Олимпијада у Паризу

После освајања златних медаља на Светском првенству у теквонду Надицa Божанић и Махди Ходабахши кажу да нема времена за много славља пошто се спремају за друге турнире, а као главни циљ наводе Олимпијске игре у Паризу.

Са Светског првенства у теквонду у Мексику, наша репрезентација вратила се са 5 медаља: 2 злата, једно сребро и две бронзе. Поред тога четврти смо по укупном учинку, трећи у конкуренцији жена, а МВП првенства света је Махди Ходабахши. Важна је и чињеница да имамо спој нове генерације и бораца који су искусни, тако да смена генерација неприметно пролази.

Надицa Божанић, oсвајачица златне медаље рекла је да се утисци још нису слегли, али да ускоро имају битан турнир па ће се после њега радовати.

Надица Божанић је некадашња кадетска шампионка Европе и јуниорска светска првакиња, а има и сребро са Олимпијских игара младих 2018. године.

Говорећи о освајању злата на Светском првенству каже, да раније није обраћала пажњу на жртве које се подносе, али да је сада у сениорској конкуренцији све много теже.

"Много ми значи ова медаља. Мени је највећи циљ златна медаља са Олимпијских игара. Докле ћемо догурати, видећемо, али ови бодови ми много значе. Успела сам да добијем искусну Кореанку, коју је и Милица Мандић добила на Олимпијским играма. Тренер ме упутио на тактику, тако да сам била и хитрија и бржа од ње и победила сам", навела је Божанићева.

Освајач златне медаље Махди Ходабахши каже да је на Светском првенству имао веома тежак жреб и да је ишао корап по корак, анализирали су све борце.

"Од јутра сам имао веома добар осећај и на загревању сам осетио да ћу да урадим нешто добро тог дана. Први меч је био са Азербејџаном, било је мало теже јер сам од њега изгубио пре месец дана на једном турниру, али сам сада направио добру стратегију са својим тренером и победио сам. Друга борба је била борба против борца из Ирана и то је била веома тешка борба за мене, а трећа борба била је против борца из Канаде, која је била лакша. У полуфиналу сам се борио против борца из Уџбекистана, док је у Финалу био противник из Кине кога нисам познавао и то је био веома тежак меч за мене", истакао је Ходабахши.

Ходабахши је освојио раније и златну медаљу за Иран, али каже да му је ова слађа је се вратио после операције колена коју је имао почетком године. И Ходабахши као главни циљ за наредни период истиче олимпијске изгре у Паризу.

На такмичење је отишло 10 теквондоиста из Србије, а донели су пет медаља, поред Надице Божанић и Махдија Ходабахшија, Александра Перишић освојила је сребрну медаљуТијана Богдановић бронзану медаљу и Стефан Таков који је освојио бронзану медаљу.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво