Читај ми!

Злато и сребро за Србију на Светском првенству у таеквонду

Српски репрезентативац у таеквонду Махди Ходабахши освојио је златну медаљу у мушкој конкуренцији до 87 килограма, а у женској Александра Перишић је освојила сребрну медаљу на Светском првенству које се одржава у Гвадалахари. Овим одличјима комплетирана је колекција од десет медаља са Светских првенстава у таеквонду.

Репрезентација Србије сада има три златне, једну сребрну и шест бронзаних одличја са Светских првенстава.

До своје друге титуле шампиона света у каријери, Махди Ходабахши, 31-годишњи репрезентативац Србије у таеквонду, дошао је победом над Кинезом Мингкуан Менгом.

Свих пет мечева до златног одличја Ходабахши је убедљиво добио са 2:0 и донео други велики трофеј Србији после европског сребра освојеног прошле године у Софији.

Једна од најталентованијих српских таеквондисткиња, 20-годишња Александра Перишић, освојила је сребрну медаљу у женској конкуренцији савладавши у полуфиналу Бразилку Милену Титонели, али је у финалу поражена од домаће такмичарке Лесли Солтеро, која је освојила своје прво златно одличје.

Репрезентативка Србије Нађа Савковић елиминисана је у осмини финала од Британке Алије Пауел, која је освојила бронзану медаљу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво