Читај ми!

Србији бронза пушком у Европској лиги младих

Октобар је за српско стрељаштво почео новом медаљом на међународној сцени. Репрезентација Србије ваздушном пушком освојила је бронзано одличје на финалном турниру Европске лиге младих (стрелци од 14 до 19 година) одржаном у Будимпешти.

Треће место у Европи освојили су Александра Хавран, Ања Кнежевић, Љиљана Цветковић, Алекса Ракоњац, Вељко Јовановић и Урош Алексић.

Други такмичарски дан почео је трећим колом такмичења по групама. Србија се састала са Украјином.

Обе екипе су у прва два кола забележиле тријумфе и било је јасно да ће победник
дуела освојити прво место у групи и квалификовати се у меч за злато, а да ће поражени, као другопласирани, отићи у меч за бронзу.

Украјински млади стрелци су били успешнији, славили са 32:16 и Србију послали у меч за бронзу, где им је ривал била Италија.

У дуелима за медаље правила су другачија од такмичења по групама, у којима се пресек прави после сваких десет хитаца. У мечевима за одличја, као и у групи, стрелац има директног ривала у противничком тиму, али пресек се прави после сваког хица. Такмичар са бољим резултатом свом тиму доноси два поена. Меч за медаљу траје до 20 серија. Прекида се раније уколико је питање победника решено.

Србију су у мечу за бронзу представљали Хавранова, Ракоњац, Кнежевићева и Јовановић. Наш тим је победу обезбедио после 19.серије, Италију је савладао 84:68 и наставио успешну ниску Србије у Европској лиги младих.

У такмичењу пиштољем, наша селекција је и у трећем колу доживела пораз и заузела треће место у групи.

"Задовољан сам целокупним наступом обе екипе, јер треба да узмемо у обзир да смо имали пуно дебитаната у младој репрезентацији. Екипа пушком је годинама у кругу кандидата за медаље, а и ова нова генерација је доказала квалитет за европски врх. Што се тима пиштољем тиче, ту имамо нову генерацију стрелаца. И сам пласман на финални турнир је успех", каже Иван Манојловић, тренер задужен за јуниорске селекције.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво